Etusivu   Yritys   Yhteystiedot   Ilmoitukset   Tilaukset   Mediatiedot   Palaute   
Sää » Nurmes
Ke 27.5
15
8 °C
Mahdollisesti sadetta
To 28.5
17
7 °C
Puolipilvistä
Pe 29.5
16
8 °C
Puolipilvistä
La 30.5
17
9 °C
Puolipilvistä
 
Otsikot

Aitan katto päreistä

Lyyskilän tilalla Saramolla päreet vain lentelevät tiistaina, kun talon isäntä Voitto Heikkinen ja päretaituri Martti Pellikka valmistautuvat lauantaisiin pärekattotalkoisiin, jossa uusittiin 1800-luvun puolivälissä rakennetun aitan katto.
–  Päre on vanha perinteinen kattomateriaali tuohen jälkeen. Pärekattoja tehtiin vielä 1950–60-luvulla, mutta sen jälkeen pelti ja huopa ovat vallanneet alaa, Pellikka kertoo.


Lue lisää...

Heittämällä laatikkoon

Taajamien katukuvaan on ilmestynyt heittolaatikoita ja punaisia postilaatikoita sekä Nurmeksessa että Valtimolla. Uudet laatikot liittyvät lehtien varhaiskannon muutoksiin, jotka toteutetaan koko Pohjois-Karjalassa.
Nurmeksessa ja Valtimolla varhaiskannon muutokset tulevat voimaan 3. kesäkuuta alkaen. Muutos on jo toteutettu useissa Pohjois-Karjalan kunnissa, esimerkiksi Juuassa.


Lue lisää...

 
26. toukokuuta 2015|Erkki Mervaala

Pielinen nousee

Pielinen ja Saimaa ovat edelleen nousussa, Pohjois-Karjalan ely-keskus kertoi maanantaina. Muualla Suomessa tulvahuippu on jo saavutettu. Pielisen ennustetaan nousevan noin 30–40 senttimetriä keskimääräistä kevättulvahuippua korkeammalle. Tämänhetkisestä tasosta vedenpinnan odotetaan nousevan vielä noin 5–10 cm. Sademäärät vaikuttavat merkittävästi vesistöennusteiden toteutumiseen. Seuraavan kymmenen vuorokauden aikana vesisateet jäävät tuoreimpien sääennusteiden mukaan vähäisiksi.
Myös pelastuslaitos on joutunut lisätöihin vedenkorkeuden vuoksi. Viime lauantaina pelastuslaitos sai hälytyksen Akkosalmen sillan kupeessa upoksissa olleesta veneestä. Asemamestari Sami Meriläisen mukaan upoksissa olevat ja ajelehtivat veneet ja laiturit ovat työllistäneet pelastuslaitosta jo turhankin paljon.