Etusivu   Yritys   Yhteystiedot   Ilmoitukset   Tilaukset   Mediatiedot   Palaute   
Sää » Nurmes
Ti 29.7
22
13 °C
Selkeää
Ke 30.7
22
16 °C
Puolipilvistä
To 31.7
27
16 °C
Sadetta
Pe 1.8
25
15 °C
Mahdollisesti sadetta
 
Otsikot

Markkoja yösijaa vastaan

Nimismiehellä oli lauantaina vaikea tehtävä arvioida kahden kilpailevan talollisen tarjouksia oikeudesta pitää kestikievaria. Mujejärvipäivillä esitetty tarkka keskustelu kievarin pitämisen säännöistä ja vastineeksi saatavista korvauksista oli tietenkin pelkkää näytelmää, mutta sama keskustelu on käyty kylällä oikeastikin reilut yhdeksänkymmentä vuotta sitten, kun Kolmisopen silloinen isäntäpariskunta, Heikki ja Anni Korhonen huusivat itselleen kestikievarioikeudet 2 300 markan hinnasta.
Historia oli tänäkin vuonna kyläpäivän kantava teema. Tällä kertaa Kolmisopessa järjestetty tapahtuma keskittyi kestikievareihin, mutta myös muuta paikallishistoriaa valotettiin Mauri Mönkkösen pitämässä esitelmässä Kolmisopesta ja lähialueen taloista.


Lue lisää...

Mustikasta ja lakasta tulee huono sato

Nurmekselaisen luontoharrastajan Teppo Turusen mukaan mustikan kukkaa oli alkukesästä tuhottomasti metsissä samoin kuin lakan kukkia aavoilla soilla.
–  Tein viime viikonloppuna kalastusreissun Mujejärven maisemissa ja liikuin melko laajalla alueella. Sateet ja tuulet ovat ruskettaneet mustikan kukat, joten mustikkasato jää pieneksi, hän sanoo.


Lue lisää...

 
22. heinkuuta 2014|

Käytetyn kaupassa

Nurmes ja Valtimo ovat polkupyörän omistamisen kannalta harvinaisen turvallisia paikkoja. Poliisin tilastojen mukaan (Ylä-Karjala 19.7.) kunnissa on tehty viime vuosina vain muutamia ilmoituksia polkupyörän varastamisesta, Valtimolla ei ole tehty pariin vuoteen ainoatakaan.
Suuremmissa kaupungeissa pyörävarkaudet ovat varsinainen riesa, sillä pyöriä varastetaan jopa kymmeniä päivässä. Poliisin mukaan valtaosassa niistä kysymys on pyörän ”lainaamisesta” tietyn matkan taittamista varten, minkä jälkeen toisen omistama kulkuneuvo hylätään. Suuri osa näistä palautuu takaisin oikeille omistajilleen, mutta eivät kuitenkaan kaikki: poliisiasemien varastot ja myöhemmin huutokaupat suorastaan pullistelevat omilla teillään olevista pyöristä, joiden perään niiden omistajat eivät syystä tai toisesta kysele.