Etusivu   Yritys   Yhteystiedot   Ilmoitukset   Tilaukset   Mediatiedot   Palaute   
Sää » Nurmes
Ke 1.4
4
-1 °C
Täysin pilvistä
To 2.4
2
-1 °C
Lumisadetta
Pe 3.4
3
-2 °C
Lumisadetta
La 4.4
4
-2 °C
Lumisadetta
 
Otsikot

Wihuri tuo vipinää

Kesäkuussa pidettävä Wihuri-sotaharjoitus tuo vipinää Nurmeksen katukuvaan, ja varsinkin majoitus- ja ravintola-alalla siitä odotetaan alkukesän piristäjää.
Varsinaisten harjoitusjoukkojen lisäksi Nurmekseen tulee satoihin nouseva joukko sotilasjohtoa, sotilastarkkailijoita, tutkijoita ja median edustajia, joista huomattava osa majoittuu hotelleihin ja matkailukeskuksiin.


Lue lisää...

Saariaho Nurmekseen

Nurmeksen kesäakatemia & konsertit -tapahtuma tuo tänä kesänä paikkakunnalle Suomen tunnetuimman nykysäveltäjän, Kaija Saariahon. Hän saapuu paikalle 6. heinäkuuta ja viipyy kolme päivää. Kesäakatemia järjestetään 4.–12. heinäkuuta.
–  Taiteellinen johtajamme Tuija Hakkila tuntee Saariahon pitkän ajan takaa, kertoo leiriemäntä Kaisa Kortelainen.


Lue lisää...

 
31. maaliskuuta 2015|Tuire Leppänen

Mikko Blom lipui veden alla kuin kala


Ensimmäiseksi kuhmolainen Arrigo Blom Nurmeksen Urheilusukeltajista tarkistaa, että paineilmasäiliössä on ilmaa ja että ilma kulkee kummankin annostelijan kautta.– Miksi annostelijoita on kaksi? Blomin poika Mikko, 10, kysyy.Arrigo Blom selittää, että toinen on hätätilanteita varten. Jos esimerkiksi parilta loppuu happi, hänelle voi antaa toisen annostelijan käyttöön. Samalla Blom teroittaa, että sukeltamaan ei pidä koskaan lähteä yksin vaan aina parin kanssa.Tarkistettuaan laitteiden kunnon Blom luotsaa poikansa veteen Pauli Sorsakarin hoteisiin, sillä tämä pääsee ensimmäisenä kokeilemaan laitesukellusta Urheilusukeltajien järjestämässä tilaisuudessa Bomban kylpylässä. Kaiken kaikkiaan laitesukellusta uskaltautui kokeilemaan illan aikana kymmenkunta henkilöä.– En ole laitesukeltanut aiemmin, mutta snorklannut olen, Mikko Blom kertoo.