Etusivu   Yritys   Yhteystiedot   Ilmoitukset   Tilaukset   Mediatiedot   Palaute   
Sää » Nurmes
Ti 30.9
8
-1 °C
Puolipilvistä
Ke 1.10
9
0 °C
Selkeää
To 2.10
10
4 °C
Puolipilvistä
Pe 3.10
9
3 °C
Puolipilvistä
 
Otsikot

Kiihkottomasti suden elämästä

Nurmeksen tämänvuotisen fotoviikon aloittanut Seppo Ronkaisen esitys Suden elämää Suomessa keräsi sunnuntai-iltana kiitettävän paljon yleisöä. Mutta vaikka Hannikaisen sali oli puolillaan asiasta kiinnostuneita, ei luontokuvaajan ja suurpetotutkijan työ susien parissa herättänyt juurikaan keskustelua. Yleensähän susi ja varsinkin susihavainnot herättävät suuria tunteita.
Osansa keskustelun tyrehtymisessä saattoi olla siinä, että Ronkaisen tunnin kestänyt ja kuin hujauksessa täyteen tullut esitys oli varsin tyhjentävä. Hienot luontokuvat ja niihin liittyvät tarinat kertoivat monipuolisesti niin susien elämästä kuin susien pannoittajien työstä.


Lue lisää...

 

Kelluva vene ui voittoon

 
Tulokset: Kesäkuvakilpailu 2013 Kymmenen kuvan finaali, yleisöäänestys. Ääniä annettiin yhteensä 235. 1) Nro 10, 53 ääntä. Kelluva aamu-unelma, Kirsi Salmelainen, Kitee. 2) Nro 5, 46 ääntä. Hellevarjo, Päivi Pakkanen, Nurmes. 3) Nro 4, 40 ääntä. Lettukahvit laiturilla, Raija Ruotsalainen, Nurmes. 4) Nro 6, 26 ääntä. Aamu-uninen, Päivi Pakkanen, Pankajärvi. 5) Nro 2, 23 ääntä. Pielisen pintaa, Sari Kärnä, Juuka. 6) Nro 7, 22 ääntä. Tämäkö lämmintä?, Minna Silander, Nurmes. 7) Nro 3, 16 ääntä. Kesä ja kärpäset, Tanja Ponkilainen, Hammaslahti. 8-10) Alle 10 ääntä: Nro 1, Minä ja Sani, Venla Kauppila, Ikaalinen, nro 8, Valoilmiö juhannusyönä, Merja Pakkanen, Nurmes, nro 9, Pielinen, tyyntä, veden lämpötila +25, Päivi Pakkanen, Pankajärvi. Facebookissa eniten tykkäyksiä saivat kuvat nro 2, 10 ja 3. Voittaja saa Tekniset Konepörssin sadan euron lahjakortin ja toiseksi sekä kolmanneksi sijoittuneet tuotepalkinnot. Äänestäjien kesken arvotut tuotepalkinnot voittivat Terttu Mikkonen Nurmeksesta, Anita Ojalehto Kiimingistä ja Saimi Savolainen Nurmeksesta. Ylä-Karjala onnittelee voittajia ja kiittää kaikkia kilpailuun sekä äänestykseen osallistuneita. Palkinnot toimitetaan voittajille.


Lue lisää...

 
29. syyskuuta 2014|Tuire Leppänen

Hittibiisi Pepsi Nextistä

Hälinä Hannikaisen salissa hiljenee tiistaina, kun pop-rockyhtye My First Bandin jäsenet astuvat lavalle. Kirkkokadun koulun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset keskittyvät kuuntelemaan laulaja Antti Koivulan avaussanoja ja niitä seurannutta potpuria tämän päivän pop-musiikin hiteistä.
Seuraavaksi selviää, että Mun eka bändi -konsertti ei olekaan perinteinen keikka, vaan tarkoituksena on, että yhtye ja oppilaat tekevät yhdessä biisin. Ensin pitää kuitenkin selvittää, mitä osia lauluun kuuluu.