Etusivu   Yritys   Yhteystiedot   Ilmoitukset   Tilaukset   Mediatiedot   Palaute   
Sää » Nurmes
To 23.10
-3
-7 °C
Selkeää
Pe 24.10
0
-1 °C
Täysin pilvistä
La 25.10
1
-1 °C
Lumikuuroja
Su 26.10
3
3 °C
Lumisadetta
 
Otsikot

Painunut pinta


Pielisen pinta on tänä syksynä ajankohtaan nähden poikkeuksellisen matalalla. Ely-keskuksen vesistösuunnittelijan Teppo Linjaman mukaan eroa on ajankohdan keskiarvoon verrattuna noin kolmekymmentä senttimetriä.– Juhannuksen tienoilla pudotus ei olisi ollut hälyttävä, mutta syksyaikaan keskiarvo laskee muutenkin voimakkaasti. Talvea ja kevättä ajatellen tilanne ei näytä hyvältä, Linjama luonnehtii.Sateet ja sulava lumi voivat vielä nostaa pintaa, mutta karkeasti arvioituna Pielisen talvialenema jäätymispäivästä kevään alimpaan vedenkorkeuteen on puolisen metriä. Jos vedenkorkeus jää alas, alenema on yleensä hieman pienempi.Rantojen asukkaille alhainen vedenkorkeus saattaa kevättalvella näkyä pintavesikaivojen kuivumisina. Linjama arvelee myös pohjavesien olevan melko matalalla.


Lue lisää...

Naisjääkiekko nousussa

Nurmeksessa tytöt ja naiset ovat ennennäkemättömän innostuneita jääkiekosta. Nurmeksen Sepoilla on ensimmäistä kertaa naisjoukkue, joka pelaa naisten harrastesarjassa. Seppojen tyttöjoukkueita sarjoissa pelaa peräti kolme.
– Nurmekselaisten tyttöjen ja naisten innostus on huomattu Jääkiekkoliitossakin, tyttöjoukkueiden valmentajat Reetta Tolvanen ja Petri Honkanen kertovat.


Lue lisää...

 
18. lokakuuta 2014|Anu Saarelainen

Kirjastosta kesämökiksi

Kesämökki keskellä kaupunkia ei välttämättä ole kaikkien haave, ei myöskään rapistuvan talon monen vuoden remontointiurakka. Raisa Rautiainen-Laakso ja Jani Laakso kuitenkin ihastuivat muutama vuosi sitten Nurmeksen kauppalan vanhaan kirjastoon niin paljon, että ostivat talon ja ryhtyivät remontoimaan sitä.
–  Talo on kaunis. Meidän mielestämme kaikki vanhat talot pitäisi pelastaa, Rautiainen-Laakso sanoo.