Etusivu   Yritys   Yhteystiedot   Ilmoitukset   Tilaukset   Mediatiedot   Palaute   
Sää » Nurmes
Ti 23.12
-10
-14 °C
Puolipilvistä
Ke 24.12
-13
-17 °C
Täysin pilvistä
To 25.12
-16
-20 °C
Pilvistä
Pe 26.12
-9
-14 °C
Lumikuuroja
 
Otsikot

Nuokkari lähemmäs kouluja


Entisen Metakan kahvilan jouluilme on viimeistä silausta vailla. Joulupuu on jo rakennettu, yläkerran suuret ikkunat saavat vielä nuorten itse piirtämät joulukoristeet pukkeineen ja poroineen. Tunnelma on leppoisa, vaikka muutto on kesken. Kirkkokadulle yhteiseen tilaan muuttavat nuorisotalo Porokylästä, nuorten työpaja Apaja ja etsivä nuorisotyö Keskustan entiseltä koululta – toisin sanoen kaikki kaupungin ostopalveluna Hyvärilästä hankkima nuorisotyö. Tila teknistä työtä varten on tosin tällä hetkellä keskustan entisen koulun puutyöluokassa.Muuttoa on puuhattu jo reilu kuukausi. Tällä viikolla on haettu Nuokkarilta pienempiä tavaroita askartelutarvikkeista ja kukista lauta- ja pleikkaripeleihin, maanantaina ajetaan viimeinen suurempi muuttokuorma, jossa kuljetetaan televisio sekä biljardi-ja pingispöydät. – Kaikki on valmista ja paikoillaan joulun jälkeen, Nurmeksen nuorisopäällikkö Paula Timonen lupaa.Tällä hetkellä ongelmia aiheuttavat tietoliikenneyhteydet, joiden niidenkin toivotaan olevan kuosissa viimeistään joulun jälkeen.


Lue lisää...

 

Hyvää joulumieltä hakemassa

Joulun alla moni haluaa auttaa lähimmäisiään, ja siihen tarjotaankin monia kanavia. Yksi tunnetuimmista kampanjoista on jouluaattoon asti jatkuva Hyvä joulumieli -keräys, jolla autetaan vähävaraisia tai vaikeassa elämäntilanteessa olevia lapsiperheitä.
Keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti (SPR) ja Mannerheimin lastensuojeluliitto (MLL). Nurmeksessa paikalliset osastot huolehtivat keräyksen kulusta vuorovuosin. Tänä vuonna on SPR:n vuoro.


Lue lisää...

 
23. joulukuuta 2014|Yrjö Nevalainen

Tiernapoika-perinne heräsi henkiin Ylä-Karjalassa


Tiernapojat-ryhmä toivotti Valtimon kirjastossa tiistaina yleisön tervetulleeksi esitykseen laulamalla alkuun Hyvää iltaa jokaiselle ken talossa on, jonka jälkeen esitys lähti etenemään juohevasti aina loppulauluun saakka. Esitystä seuraamaan tullut Eila Timonen oli todella tyytyväinen, että Tiernapoika-esitys on saatu Valtimolle. – Toivottavasti näytös tehdään myös ensi vuonna, sillä ei täällä Valtimolla ole liikaa kulttuuria. Pitää vain olla katsomassa, kun sitä on tarjolla. Vien itse viestiä eteenpäin, että jos on tällaista tarjolla, kannattaa tulla katsomaan, hän sanoi. Timonen kertoi katsoneensa Tiernapoikia myös televisiosta, mutta live-esityksessä on aina oma tunnelmansa. – Emäntäkoulun aikaan toimin tähdenkantajana. Siitä on kauan aikaa, hän sanoi hymyssä suin.