Julkaistu 
Heikki Rissanen

Pikku-Kaarle seisoo jo puujaloillaan

Pikku-Kaarlen päiväkodin hirsirunko saa puisen ulkovuorauksen. Vuoraustyöt alkavat ensi kuussa ja valmistuvat tämän talven aikana. Heikki Rissanen Pikku-Kaarlen päiväkodin hirsirunko saa puisen ulkovuorauksen. Vuoraustyöt alkavat ensi kuussa ja valmistuvat tämän talven aikana.

Nurmeksen keskustan paraatipaikalle, vanhan sairaalan tontille nouseva Pikku-Kaarlen päiväkoti on kuoriutunut suojavaipastaan ja hahmottunut rakennustelineiden sisällä lopulliseen muotoonsa. Suojahuppu poistettiin syyskuun puolivälissä, kun alhaalla lohkoina rakennettu vesikatto saatiin nostettua paikoilleen. Päiväkodin pääurakoitsijana on nurmeslainen Rakennusliike Mustonen.

– Aikataulu on kohtuullisen tiukka, mutta siinä on pysytty, luonnehtii työmaan vastaava mestari Esa Kinnunen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Työmaan erikoisuutena on rakennuksen hirsinen runko. Painumattomasta liimahirrestä valmistetut seinäelementit toimitettiin talotehtaalta valmiiksi pystytettynä, ja työmaa huputettiin säiltä suojaan. Rakennusvaiheessa hirsiseinät on suojattu ulko- ja sisäpuolelta suojamuovilla.

– Ei näitä hirsirunkoja ole yli 30 vuoden uralla tullut vastaan tämän kokoluokan kohteissa, Kinnunen myöntää.

Aikataulun mukaan rakennus valmistuu huhtikuun lopulla, jonka jälkeen kiinteistöä tuuletetaan koneellisesti ennen kesäkuun lopulla tapahtuvaa luovutusta. 84-paikkaiseen päiväkotiin tulee tilat kahdelle vuorohoitoryhmälle, perhepäivähoidon vararyhmälle, avoimelle päiväkotiryhmälle ja Kirkkokadun koulun iltapäivähoitoryhmälle.

Kommentoi

Hae sivuilta