Julkaistu 
Tuire Haverinen

Parannettavaa riittää vielä

Ikääntyvien neuvoston puheenjohtaja Kaija Kortelainen oli viime viikolla kertomassa neuvoston toiminnasta Eläkeliitto Nurmeksen kerhotapaamisessa. Tuire Haverinen Ikääntyvien neuvoston puheenjohtaja Kaija Kortelainen oli viime viikolla kertomassa neuvoston toiminnasta Eläkeliitto Nurmeksen kerhotapaamisessa.

Nurmeksessa riittää vielä monia ikääntyneitä koskevia epäkohtia korjattavaksi. Ainakin Eläkeliitto Nurmeksen kerhotapaamiseen viime viikolla osallistuneilla oli useita parannusehdotuksia Nurmeksen ikääntyvien neuvoston puheenjohtajalle Kaija Kortelaiselle. Kortelainen on myös itse Eläkeliitto Nurmeksen jäsen.

– Tuli tässä monta uutta juttua, joita pitää nyt lähteä ajamaan, Kortelainen totesi kokoontumisen jälkeen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kokoontumisessa tuli esimerkiksi ilmi, että vanhuksilla ja heidän omaisillaan on epätietoisuutta siitä, minkälaisia avustuksia kotona asuvien vanhusten on mahdollista hakea ja mistä. Toiveena oli, että avustuksista olisi helpommin tietoa löydettävissä.

Myös liikenneasiat herättivät kerhotapaamisessa keskustelua. Kyösti Kuittinen ehdotti, että Porokylässä Jukolan S-marketin eteen pitäisi saada kummallekin puolelle ohituskaistat. Toisena asiana esiin nostettiin hiekoitus ja potkurit. Moni toivoi, että kaupungilla ei hiekoitettaisi talvella koko jalkakäytävää, vaan jätettäisiin kaistale potkuttelijoille.

– Tätä on kyllä sanottu ennenkin, mutta eivät siinä tunnu auttavan tekstaritkaan, tapaamisessa todettiin.

Tapaamisessa ehdotettiin myös, että tehtäisiin aloite liukuesteistä ikääntyneille. Osallistuneet toivoivat, että myös Nurmeksessa voisi jakaa vanhuksille liukuesteitä samaan tapaan kuin Valtimolla viime vuonna.

Kommentoi

Hae sivuilta