Julkaistu    |  Päivitetty 
Heikki Rissanen

Risto Honkasen suurperheessä lapset tekevät juhlasta arjen ja arjesta juhlan

Risto Honkanen ja lapset Vito (vas.), Jomi, Mano, Tiko ja keskellä Milli sylissään Doora-koira kotisohvalla. Heikki Rissanen Risto Honkanen ja lapset Vito (vas.), Jomi, Mano, Tiko ja keskellä Milli sylissään Doora-koira kotisohvalla.

Nurmeslainen Risto Honkanen tuli ensimmäisen kerran isäksi 26-vuotiaana. Nuori mies oli tuolloin opiskelemassa lastentarhanopettajaksi Jyväskylän yliopistossa. Kesätöissä Nurmeksen Tokmannilla hän tutustui kassaneiti Eevi Marilaan, tulevaan vaimoonsa. Syksyn tullen nuoripari muutti kimppakämppään Jyväskylään.

Nyt lapsia on kaikkiaan seitsemän ja ikähaitari venyy teini-ikäisestä nelivuotiaaseen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Laitettiin lapsista kestotilaus, eikä meinattu millään löytää peruutuspainiketta, suurperheen isän osaan tyytyväinen Honkanen heittää.

Parasta lapsiperheen arjessa on lasten iloisuus ja aitous sekä kehittyminen. Kun lapsia on monessa ikäluokassa, aina sattuu ja tapahtuu, joten tosi-tv:n katsominen perheessä ei ole tarpeen.

– Jokainen lapsista on oma persoona. Kaikilla on oma luonne ja vahvuutensa, Honkanen sanoo.

Sunnuntaina varhaisiin aamuherätyksiin tottunut Honkanen nukkuu tavallista pidempään. Tai on nukkuvinaan, kun lapset yhdessä Eevi-äidin kanssa viimeistelevät isänpäiväkakkua ja -kortteja ja käärivät omatekoisia lahjojaan pakettiin. Valmisteluihin kuuluu yhtä lailla hilpeää kikatusta, liikuttavan helliä huomioita kuin hermostunutta äksyilyä, sanailua ja viime hetken unohduksia. Lapsiperheen arkea, johon suurperheen isä on tottunut.

– Kaikki päivät meillä on perhepäiviä. Isänpäivä on vain yksi päivä muiden joukossa, Honkanen tasapainottaa vuoden kulkua, jossa lapset tekevät juhlasta arjen ja arjesta puolestaan juhlan.

Kommentoi

Hae sivuilta