Julkaistu 
Marianne Haverinen

Kikystä ei juuri iloa

Kilpailukykysopimus pidentää hoitajien viikottaista työaikaa puolella tunnilla. Siinä ajassa ehtii rokottamaan noin viisi potilasta. Kuvassa Sinikka Ovaskainen antaa juuri influenssapiikkiä Bertta Hukkaselle. Marianne Haverinen Kilpailukykysopimus pidentää hoitajien viikottaista työaikaa puolella tunnilla. Siinä ajassa ehtii rokottamaan noin viisi potilasta. Kuvassa Sinikka Ovaskainen antaa juuri influenssapiikkiä Bertta Hukkaselle.

Paikalliset yrittäjät eivät ole juuri juhlineet kilpailukykysopimuksella. Yrittäjien mukaan ylimääräinen puoli tuntia työaikaa viikossa ja kevennetyt sosiaaliturvamaksut eivät ole juuri vaikuttaneet kilpailukykyyn.

Koneurakointi S. Kuittisella todetaan, että kiky-sopimuksen edut valuvat suoraan asiakkaille. Kuittisella kiky-tunnit on otettu pekkaspäivistä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Ei voi sanoa, että siitä mitään näkyvää vaikutusta olisi, toteaa toimitusjohtaja Simo Kuittinen.

Samaa toteaa Sami-talojen toimitusjohtaja Ari Kilpeläinen. Sami-taloilla kiky-tunnit on käytetty kesän kiireaikana ylitöinä.

– Kyllähän sillä totta kai joku vaikutus on, mutta näin lyhyellä aikajaksolla se on häviävän pieni.

Pikesin toimitusjohtaja Minna Heikkinen kertoo, etteivät yrittäjät ole nostaneet kikyä lainkaan esille keskusteluissa.

– Yleensä, jos jokin asia koetaan merkittäväksi, se kyllä nousee. En ole saanut mitään kommenttia.

Heikkinen toteaa, ettei kiky-sopimuksesta ole mitään hyötyä pienyrittäjille, joilla ei ole juurikaan alaisia. Pienyrittäjiä, etenkin maatalousyrittäjiä, on Ylä-Karjalassa paljon.

Kommentoi

Hae sivuilta