Julkaistu 
Tuire Haverinen

Lukion pääty halutaan purkaa ammattiopistolla

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä suunnittelee Nurmeksen lukion siirtoa. Hanna Laukkanen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä suunnittelee Nurmeksen lukion siirtoa.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä suunnittelee toimitiloihinsa muutoksia Nurmeksessa ja Valtimolla. Nurmeksessa aikeena on purkaa nykyisin lukion käytössä oleva pääty. Tiloissa on myös Kirkkokadun koulun teknisen työn tilat.

– Tarkoituksena on, että lukio siirrettäisiin rakennuksen toiseen päätyyn. Asia ei ole akuutti, vaan siirto tapahtuisi mahdollisesti vuonna 2020 tai 2021. Siitä pitää myös vielä neuvotella kaupungin kanssa, sanoo koulutuskuntayhtymän tekninen johtaja Esko Tahvanainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lisäksi koulutuskuntayhtymä haluaa vuokrata tai myydä aiemmin sähköalan koulutuksen käytössä olleet tilat. Tahvanaisen mukaan tiloista ollaan käymässä keskusteluja Siun soten kanssa.

– Siun sote haluaisi osan tiloista eläinlääkäritiloiksi. Jos sopimuksen päästään, se tapahtuisi jo ensi vuoden aikana.

Valtimolla suunnitellaan päärakennuksen toisen päädyn purkamista ja hallinnon tilojen siirtämistä muihin osaan rakennusta. Lisäksi suunnitteilla on hallirakennuksen luokkasiiven purkaminen. Näidenkin Tahvanainen arvioi toteutuvan aikaisintaan vuonna 2020.

Syynä muutoksiin on kuntayhtymän halu saada kiinteistökustannuksia pienemmiksi ja tilojen käyttöastetta paremmaksi.

Kommentoi

Hae sivuilta