Julkaistu 
Tuire Haverinen

Lumikuorma pätkii sähköjä

Linjoille kasautuva lumi voi aiheuttaa sähkökatkoksia. Tuire Haverinen Linjoille kasautuva lumi voi aiheuttaa sähkökatkoksia.

Sähkölinjojen päälle kaatuneet puut ja johtoihin kasautunut lumi aiheuttivat useita sähkökatkoksia Nurmeksessa Kuohatin suunnalla sunnuntaina ja vielä maanantaina aamupäivällä. Sunnuntaina sähköt olivat poikki  Mujejärvi–Petäiskylä–Kuokanvaara-alueella pientä taukoa vaille aamukymmenestä puoli seitsemään illalla. Linjat pimenivät uudelleen maanantaina aamuseitsemästä alkaen kello 11 asti.

Vikapaikkoja oli useita. Mujejärvellä oli puu linjalla, Petäiskylässä ja Kuokanvaaralla oli puolestaan puu katkaissut sähköjohdot. Vikoja korjattiin usean vikapartion voimin. Enimmillään alueella oli saman aikaisesti sähköttä 380 asiakasta, summaa Pohjois-Karjalan Sähkönsiirto oy:n toimitusjohtaja Arto Gylèn.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Alueella on parhaillaan menossa verkonparannustyö, jossa sähkölinjat uusitaan ja siirretään metsästä tienvarteen. Kun hanke valmistuu ensi keväänä, se tulee vähentämään vikoja sekä nopeuttamaan viankorjausta.

Kommentoi

Hae sivuilta