Julkaistu 
Risto Kuittinen

Ammattiopiston 50-vuotisjuhlassa laulettiin, muisteltiin vanhoja ja katsottiin tulevaan – "Opiskeluaika oli ihanaa"

Juhlavieraita viihdytti Nurmeksen mieskuoron kvartetti johtajanaan Matti Turunen. Risto Kuittinen Juhlavieraita viihdytti Nurmeksen mieskuoron kvartetti johtajanaan Matti Turunen.

Nurmeslainen ammattiopetus täytti tänä syyslukukautena pyöreitä, kun Ylä-Karjalan kauppakoulun ja Pohjois-Karjalan keskusammattikoulun Nurmeksen sivukoulun perustamisesta tuli kuluneeksi 50 vuotta.

Koulujen entiset sekä nykyiset oppilaat ja opettajat juhlistivat menneitä vuosikymmeniä Nurmeksen ammattiopistolla viime perjantaina. Juhlan aluksi ammattiopiston rehtori Rauno Peura antoi katsauksen ammattiopetuksen historiaan ja tulevaisuuteen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Enimmillään kampuksella oli opiskelijoita yli 500, kun täällä toimi ammattiopiston lisäksi myös ammattikorkeakoulu. Ammatillisia tutkintoja on 50 vuoden aikana suoritettu Nurmeksessa yhteensä 9 654 kappaletta, Peura totesi.

Tilaisuuden juhlapuhujana oli 40-vuotisen uran S-ryhmässä tehnyt johtaja Pekka Timonen, joka opiskeli Ylä-Karjalan kauppakoulussa vuosina 1967–1969.

– Meillä 60-luvun nuorilla oli kolme vaihtoehtoa: työttömyys, lähtö Ruotsiin tai hakeutua opiskelemaan. Ammatillisen koulutuksen tarve kasvoi tuolloin nopeasti, ja Nurmekseen kauppakoulu tuli kreivin aikaan, Petäiskylästä lähtöisin oleva Timonen sanoi puheessaan.

Juhlassa puhui myös lahjatavaraliike Marjokan eläköitynyt yrittäjä Riitta Kaukainen. Hän kuvaili opiskeluaikaansa ihanaksi, vaikka saapuikin usein koululuokkaan viimeisenä.

– Vähänpä tiesin silloin, kuinka paljon tutkinnosta on hyötyä. Yksi mieluisimmista opiskeltavista aineista oli kone- ja pikakirjoitus, mutta hassua kyllä, en ole koskaan joutunut käyttämään pikakirjoitusta työelämässä, Kaukainen hymyili.

Kommentoi

Hae sivuilta