Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Kohina paljasti Valtimon vesivuodon syypään – edessä kaivuutyöt kahden metrin syvyyteen

Valtimon vesivuodon lähteeksi epäillään runkovesiputkea. Arkistokuvassa korjataan runkovesijohtoa Viinijärvellä vuonna 2009. Ritva Melentjeva Valtimon vesivuodon lähteeksi epäillään runkovesiputkea. Arkistokuvassa korjataan runkovesijohtoa Viinijärvellä vuonna 2009.

Valtimon vesijohtoverkostosta löydettiin hetki sitten suuri vesivuoto. Vuoto löytyi kolmen päivän etsinnän jälkeen kirkonkylältä Urheilukadulta, kun eräs valtimolainen oli ilmoittanut asuntoonsa kuuluvasta kohinasta.

– Kohina kulkeutuu talon sisälle vesiputkia pitkin. Asukas oli alkanut epäillä, vuotaako hänellä vesiputki, kertoo kunnaninsinööri Ari Jaaranen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tällä hetkellä tekniikan väki selvittää tarkkaa vuotokohtaa. Jos kaikki sujuu hyvin, vuoto pyritään korjaamaan jo tämän illan aikana.

Vuoto on niin suuri, että syypääksi epäillään runkoputken rikkoutumista. Runkoputki on arviolta kahden metrin syvyydessä. Jaaranen on tyytyväinen, ettei vuotokohta ollut Keskuskadun kohdalla, jossa runkoputki kulkee jopa viiden metrin syvyydessä.

Vuoto alkoi lauantaina iltapäivällä, mistä lähtien vuotokohtaa on etsitty sulkujen avulla. Vettä on valunut hukkaan jo yli 1 600 kuutiota, reilut kymmenen kuutiota tunnissa. Vuotoa on pyritty hillitsemään pienentämällä paineita, mutta ilman vesikatkoksia on toistaiseksi selvitty.

Tieto vuodon löytymisestä ei ehtinyt tiistain Ylä-Karjalaan, sillä lehti ehti mennä painoon.

Kommentoi

Hae sivuilta