Julkaistu 
Tuire Haverinen

Postin toimintamalli muuttuu: Kotiinkuljetus kokonaan maksulliseksi

Helmikuun alusta lähtien kaikki postin kuitattavat lähetykset ovat maksullisia. Mikko Makkonen Helmikuun alusta lähtien kaikki postin kuitattavat lähetykset ovat maksullisia.

Postipaketteja ei saa kohta enää ilmaiseksi kotiin kuljetettuna haja-asutusalueillakaan. Posti muuttaa helmikuun alusta lähtien jakelupalveluehtojaan niin, että kaikki kuitattavat lähetykset ovat maksullisia. Aiemmin paketit on voinut saada maksutta kotiin kuljetettuna, jos asuu yli viiden kilometrin päässä lähimmästä postista ja alueen perusjakelu hoidetaan autolla (Ylä-Karjala, 19.10.2017). Paketit on jaettu jakelun yhteydessä.

Muutoksella halutaan yhdenmukaistaa palveluja ja kohdella kaikkia asiakkaita tasapuolisesti. Vanha toimintamalli on ollut Postin pakettipalveluiden tuotehallinnasta ja tuotekehityksestä vastaavan Kati Nevalaisen mukaan myös sekava.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Epäselvyyttä on ollut ehdoista. Monella asiakkaalla on ollut hankala tietää ja ymmärtää, milloin on ollut palveluun oikeutettu ja milloin ei, hän sanoo.

Palvelun käyttö ei ole Nevalaisen mukaan lisääntynyt merkittävästi, eikä se ole muutoksen taustalla.

– Paketteja kuljetetaan kotiin maksutta noin 6 000 lähetystä vuodessa koko Suomen alueella. Ei se ole älyttömän suuri volyymi.

Kommentoi

Hae sivuilta