Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Luistelukentät on jäädytetty Nurmeksessa – keskustaankin on tulossa luistelukenttä

Itäkaupungissa ja muualla Nurmeksessa pääsee vihdoin luistelemaan ulkojäilläkin. Tuire Haverinen Itäkaupungissa ja muualla Nurmeksessa pääsee vihdoin luistelemaan ulkojäilläkin.

Nurmeksessa pääsee luistelemaan nyt ulkojäillekin. Kaupungin kaukalot ja luistelukentät saatiin jäädytettyä tällä viikolla.

– Oli siellä heti ilta-aikaan ensimmäiset porukat pelaamassa kiekkoa, kertoo kaupunkirakennepäällikkö Niko Mahlavuori.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Luistelualueita löytyy Itäkaupungista, Porokylästä, Niittykadulta ja Hyvärilästä. Lisäksi ensi viikon aikana aiotaan vielä jäädyttää Keskustan kentän avokentälle luistelualue. Monitoimikaukaloa ei aiota jäädyttää tänäkään vuonna, sillä sen laidat eivät kestä kiekkoilua.

Vielä viime talvena ajatuksena oli, että monitoimikaukaloa olisi muokattu niin, että sen olisi saanut tänä talvena jäädytettyä. Viime talvena kaukalon jäädyttämisen ongelmat yllättivät kaupungin, eikä keskustassa ollut yhtään luistelukenttää käytössä. Nyt kaupunki on kuitenkin todennut, että kaukaloa ei kannata muokata.

– Se olisi vaatinut uudet laidat ja kokonaan uudenlaisen kaukalon, sanoo tekninen johtaja Pasi Parkkinen.

Luistelukentät saatiin tänä vuonna jäädytettyä hieman tavanomaista myöhemmin. Esimerkiksi viime vuonna luistelemaan pääsi jo joulukuun puolivälissä.

– Kunnon luonnonpakkaset tulivat ensimmäisen kerran vasta viime viikolla, Mahlavuori selittää.

Kommentoi

Hae sivuilta