Julkaistu    |  Päivitetty 
Valtteri Leinonen

Poliiseja näkyy yhä harvemmin Ylä-Karjalassa – syynä höllentynyt peltikolarilinjaus

Vanhemmat konstaapelit Markus Tiainen (vas.) ja Sami Meriläinen eivät ole huomanneet suurta muutosta poliisityön arjessa linjausten myötä. Teija Tuononen Vanhemmat konstaapelit Markus Tiainen (vas.) ja Sami Meriläinen eivät ole huomanneet suurta muutosta poliisityön arjessa linjausten myötä.

Itä-Suomen poliisi on rajoittanut vähemmän vakavien liikennerikosten tutkintaa. Läheskään kaikkia peltikolareita ei käydä enää katsastamassa paikan päällä.

Ylikomisario Vesa Kostamon mukaan järjestyspoliisin pääpaino on viime vuosina siirtynyt valvonnasta hälytystoimintaan. Muutos on näkynyt suoraan valvontatehtäville omistetuissa työtunneissa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kyse on poliisin tehtävien priorisoinnista. Henki- ja terveysuhat ovat aina ykkössijalla, Kostamo sanoo.

Liikenneturvallisuudesta vastaavan ylikomisario Petri Pahkinin mukaan kaikki liikennerikokset kirjataan yhä, vaikka poliisipartio ei paikan päällä kävisikään. Pahkin arvelee, että liikennerikosten vähentymisen taustalla on Nurmeksen seudun yleinen hiljentyminen. Poliisin linjaus jättää peltikolareita tarkistamatta koskee vain tapauksia, joissa kolarin syyllisyys on selvillä ja joissa ei ole aiheutunut henkilövahinkoja. Alkoholilla ei myöskään saa olla tällöin osuutta asiaan.

Pohjois-Karjalan välimatkat vaikuttavat myös poliisin toimintaan. Alueella liikkuvat poliisipartiot voivat toisinaan olla hyvinkin kaukana tapahtumapaikasta, kun ilmoitus kolarista tulee. Kostamo yhdistää höllentyneen linjauksen myös järjestyspoliisin nykyiseen vahvuuteen.

– Jos vertaa tilannetta 10 tai 15 vuoden takaiseen, niin selkeästi on järjestyspoliisien määrä Nurmeksessa vähentynyt. Siitä on johtunut myös hälytystehtävien priorisointi, Kostamo toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta