Julkaistu 
Risto Kuittinen

Nurmeksessa alkaa uusi maatalousalan koulutus

Pari vuotta sitten maatalousalan perustutkinnon suorittanut ja alaa vaihtanut nurmeslainen Riitta Turunen on tyytyväinen uravalintaansa. "Yrittäjää minusta ei tullut, mutta onneksi vaihteleva ja mukava työpaikka löytyi läheltä", hän sanoo. Risto Kuittinen Pari vuotta sitten maatalousalan perustutkinnon suorittanut ja alaa vaihtanut nurmeslainen Riitta Turunen on tyytyväinen uravalintaansa. "Yrittäjää minusta ei tullut, mutta onneksi vaihteleva ja mukava työpaikka löytyi läheltä", hän sanoo.

Nurmeksessa alkaa huhtikuun alussa uusi Riverian maatalousalan koulutus, josta valmistuu joko maaseutuyrittäjän tai eläintenhoitajan ammatteihin. Jatkuva koulutukseen haku on jo käynnissä. Riverian ammatillisen koulutuksen maatalousalan koulutuspäällikkö Pirjo Korhonen kertoo, että tavoitteena on saada vähintään kymmenkunta opiskelijaa aloittamaan koulutuksessa Nurmeksessa. Samaan aikaan paikalliset maatilat ovat muodostamassa kimppaa, joka tarjoaisi opiskelijoille harjoittelupaikkoja.

Keväällä aloitettavassa koulutuksessa opetusta järjestetään muutamana päivänä viikossa, jolloin muina arkipäivinä opiskelijat pääsevät harjoittelemaan maatiloille. Kokonaisuutena opinnot kestävät reilusta vuodesta kahteen ja osan opinnoista voi suorittaa oppisopimuksella.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Maaseutuyrittäjän opinnoissa keskitytään enemmän peltoviljelyyn sekä koneiden käyttöön ja huoltoon. Tämä koulutus antaa myös kelpoisuuden nuoren viljelijän aloitustuen saamiseen, Korhonen sanoo.

Olemassa oleville maatalousyrityksille Riveriassa kaavaillaan jo ensi syksynä alkavaa liiketaloudelliseen osaamiseen liittyvää koulutusta.

– Pielisen Karjalan seutu on hyvin tasavahva maatalousalue verrattuna muuhun maakuntaan. Matka Pielisen Karjalasta Joensuuhun tai Kiteelle opiskelemaan on kuitenkin aika pitkä, ja siksi haluamme tuoda koulutuksen lähemmäs, Korhonen toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta