Julkaistu 
Tuire Haverinen

Nurmeksen Vuokratalojen asunnoissa tyhjää – vaativille vuokralaisille kelpaavat vain hyväkuntoiset asunnot

Kiinteistö oy Nurmeksen Vuokrataloilla on yhteensä 319 asuntoa vuokrattavana. Henri Jokela Kiinteistö oy Nurmeksen Vuokrataloilla on yhteensä 319 asuntoa vuokrattavana.

Kiinteistö oy Nurmeksen Vuokratalojen tulos on heikentynyt huomattavasti viime vuoden aikana. Yhtiön tilikauden tappioksi kirjattiin yli 91 000 euroa, kun vuonna 2016 tappio oli vain 7 000 euroa. Lisäksi huoneistojen käyttöaste on laskenut alle 87 prosentin, kun kaupunginvaltuuston asettama tavoite on ollut 93 prosenttia. Kiinteistö oy Nurmeksen Vuokratalot on kaupungin tytäryhtiö.

Yhtiön puheenjohtaja Veli-Matti Hurskaisen mukaan tappiolle on selviä syitä. Yksi niistä on se, että yhtiöllä on paljon tyhjiä asuntoja, joista syntyy isoja vuokranmenetyksiä. Hurskaisen mukaan asuntoja jäi viime vuonna tyhjilleen kaksinkertainen määrä verrattuna vuoteen 2016.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Syytä emme ole keksineet kuin, että väki vähenee. Samalla vuokraajatkin vähenevät. Senkin huomasimme, että tänä syksynä ei yksikään opiskelija hakenut meiltä asuntoa.

Yhtiö on myös rakentamassa keskustaan vanhan sairaalan tontille uutta vuokrakerrostaloa. Sen tilanne näyttää Hurskaisen mukaan aivan toisenlaiselta.

– Hihaantarttujaa ja kysyjää on ollut, että koska saa vuokrata, hän sanoo.

Kiinteistönvälityksessä ei täysin jaeta Veli-Matti Hurskaisen näkemyksiä. Asunto-Karjalan kiinteistönvälittäjä Jukka Juntunen myöntää, että tarjontaa on enemmän kuin kysyntää, mutta toteaa samalla, että hyväkuntoiset vuokra-asunnot menevät heti. Pienistä asunnoista on jopa pulaa.

– Keskustan ja Porokylän asunnot menevät yleensä muutamassa päivässä. Mutta vuokralaiset ovat vaativia. Asuntojen pitää olla siistejä ja hyväkuntoisia, Juntunen toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta