play

Journalistimummi: Hetki tähtipölyssä

Kuva: Pirkko Keskinen

Pirkko Keskinen

Karjalaisen Hän kävi täällä –palstalla muisteltiin viime viikon lopulla saippuasarja Kauniiden ja rohkeiden henkilön Carolinen (Joanna Johnson) vierailua Joensuussa vuonna 1994 (Karjalainen, 15.5.). Jutun kirjoittajalla liittyi tapahtumaan henkilökohtainenkin muisto – kuudesluokkalaisen koulutytön pettymys.

 Juttu toi mieleen oman muistoni jostain noilta vuosilta, juttukeikan, jolla päälleni ohikiitävän hetken satoi tähtipölyä.

En koskaan seurannut Kauniita ja rohkeita. Iltapäivälehtiä ei kuitenkaan tarvinnut seurata edes kauhean tiiviisti tietääkseen ainakin ulkonäöltä sarjan keskeisimmät hahmot ja sen, että siinä pyöritettiin loputtomasti sekavia rakkaussuhteita.

Kainuun Sanomien toimitukseen tuli eräänä myöhäisiltapäivänä vihje, että joku sarjan keskeisistä miestähdistä olisi tulossa iltakoneella Kajaaniin ja jatkaisi sieltä esiintymiskierrokselleen. Tapahtuneesta alkaa olla 30 vuotta, joten mitään en mene vannomaan, mutta ensin muistelin ihan varmuudella, että se olisi ollut Ridge Forrester (Ronn Moss). Sarjan tietoja ja herrojen kuvia googlailtuani sanoisin, että se oli sittenkin Clarke Garrisonia näytellyt Daniel McVicar

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joka tapauksessa jonkun iltavuorolaisen piti lähteä katsomaan, pitääkö tieto paikkansa. Satuin olemaan se joku.

Koneen tuloon oli tunti tai pari aikaa. Laskin, että ehtisin ennen kentälle lähtöä katsoa vartin verran sarjan sen päivän jaksoa. Ihmettelin ääneen, mistä hemmetistä minä tähän hätään selvitän, mitä muuta tämä sankari on kuin kauhean komea.

Työtoveri huikkasi, että meidän likka seuraa, soita sille. Fiksu 12-vuotias Kati, jonka kanssa oli pari vuotta asuttukin samassa kerrostalossa, selvitti minulle olennaiset. Lisäksi katsoin, mitä Clarkelle tapahtui televisiossa sillä aikaa, kun näyttelijä Daniel McVicaria lennätettiin Kajaaniin.

Vaikka tähden tulosta ei ollut etukäteen julkisuudessa isommin huudeltu, oli kentälle osannut tulla jonkin verran ihmisiä nimikirjoituksia kärkkymään. Carolinea näytellyt Joanna Johnson oli Karjalaisen mukaan Joensuussa käydessään aikaansaanut hullunmyllyn paikallisessa sisustusliikkeessä. Varmasti myös Kajaanin lentoasemalla olisi ollut aikamoinen ryysis, jos Kauniit ja rohkeat -tähden tulosta olisi etukäteen julkisuudessa kerrottu.

Kuten oheisesta Karjalaisen arkistojutusta näkyy, myös laulajana kunnostautuneen Johnsonin nimmaria metsästämässä oli hyvin monen ikäisiä ihmisiä. Mikä televisio-ohjelma enää nykyisen ohjelmatulvan keskellä ajaisi kansaa liikkeelle samalla tavalla?

Tähti tuli ja kyllä hän totisesti massasta erottui.

Kajaanissa idoliaan katsomaan tulleen pienen yleisön odotus palkittiin. Tähti tuli ja kyllä hän totisesti massasta erottui. Vaikka häntä ohjattiin kiireen vilkkaa terminaalin läpi kohti ulko-ovea, hänet saatiin pysäytetyksi. Ihailijat saivat nimmarinsa, meidän kuvaaja sai kuvat ja minä muistiin muutaman sanan ja lehtiööni nimikirjoituksen. Sen lähetin seuraavana päivänä Katille kiitokseksi hyvästä briifauksesta.

Karjalaisen jutun kirjoittanut toimittaja Taru Väänänen ei ollut yhtä onnekas Carolinen kanssa. Kuudesluokkalainen oli koulukaverinsa kanssa ”lähes pakkomielteisesti” seurannut muotihuoneen parisuhdepelejä ja totta kai paloi halusta päästä katsomaan yhtä sen tähdistä sen kerran, kun tämä Joensuuhun tulee.

Luokkakaverin äiti oli lupautunut tytöille kuskiksi. Lähdön hetkellä koitti kuitenkin pettymys, kun auto ei lähtenytkään käyntiin. ”Vain 15 kilometriä erotti meidät saippuasarjan tähdestä”, Väänänen kirjoittaa. Voin kuvitella tyttöjen pettymyksen tunteen.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta