Jutelmia

Ajattelemattomia ajatuksia nuoren näkökulmasta.

Aina on huono sää, jos päätän niin

Aina on huono sää, jos päätän niin

Kuivat asfaltit ja lämpö. Sandaalit, liehuhelmat, aurinkolasit. Jäätelökioskit, rantapäivät. Liplattava järvi, jossa huljutella hiekkaisia sääriä

Kesä, ainakin minulla on kova ikävä sinua. Tunnut niin kaukaiselta. Olen kyllästynyt pakkaseen, lumeen ja useisiin vaatekerroksiin. Ei kevään kuuluisi olla tällainen. Ei se ole ennenkään ollut… Eihän?

Selasin eilen vanhoja Instagram-päivityksiäni ja törmäsin julkaisuun, jossa valitan inhottavasta lumisateesta 27. huhtikuuta. Aikaisemmin samana vuonna, 19. huhtikuuta, olen jakanut kuvan edellisen kesän jäätelötötteröistä aggressiivissävytteisen tekstin kera: "Sitä tulin vain kysymään, että MISSÄ OLET KESÄ?!".

Oikeasti tämä kevät ei ole sen ankarampi tai merkillisempi kuin muinakaan vuosina. Valittaminen taitaa olla perinne. Kuinka onnistunkaan kerta toisensa jälkeen unohtamaan, miten Suomen vuodenajat käyttäytyvät.

Todennäköisesti kesäkuukausien lopulta saapuessa, tulen urputtamaan säästä. Samoin kuin syksyllä, sitä seuraavana talvena ja jälleen keväällä. Aina on esimerkiksi liian kylmä, sataa kohtuuttoman paljon vettä tai viima pilaa lenkin. Ikinä ei ole hyvä. Rakkaassa kotimaassani esiintyy vuodessa vain muutama päivä, jolloin pysyn täysin tyytyväisenä keliin.

Ehkä tässä kohtaa minun kannattaa muuttaa asennettani. Ilmastoon en voi vaikuttaa. Valittaminen vie energiaa niin itseltäni kuin läheisiltänikin. Vaikka aamuisin jäätyneen pyörän lukon potkiminen ja palelevat sormet turhauttavat, sää on kuitenkin loppujen lopuksi mitätön juttu. Kelit tuskin ovat asia, jotka tulen kiikkutuolissa nuoruusvuosistani päällimmäisenä muistamaan.

En väitä lopettavani valittamista kokonaan. Lupaan kuitenkin yrittää päästä tästä typerästä tavasta eroon. Huomenaamuna keskityn mieluummin sään mukaiseen pukeutumiseen ja maisemien ihasteluun. Tai ainakin siihen, etten valita. Kovin paljon.

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
22.04.2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ylakarjala.fi/