Iivarin passissa

Nuoren hirven mölinöitä metsän keskeltä.

Iivarin joulukalenteri: luukku 24

Iivarin joulukalenteri: luukku 24

Olin tuossa pienellä kävelyllä ihastelemassa joulun koristeita ja valoja Nurmeksen kauppalassa, ja kukapa minua vastaan käpötteli aattoaamun kiireissään.

Itse vanha taatto eli joulu-ukki eli Joulupukki. Pukki kertoi olevansa viimeisillä tarkastuskierroksillaan ja keräämässä lahjalistoja viimeisiltä maija- ja mattimyöhäisiltä ennen illan lahjakierrosta.

Eli kannattaa olla varuillaan ja kiltisti muidenkin kuin tällaisten sarvipäiden. Joku saattaa kurkistella ikkunan takaa.

– Kyllähän täällä Ylä-Karjalassa ollaan oltu kilttejä, mutta ainahan on parantamiseen varaa, Pukki haasteli pilke silmäkulmassaan.

Pukki kertoi, että Korvatunturilla on pitänyt kiirettä, mutta kaikkien lahjat pitäisi ehtiä valmiiksi iltaan mennessä. Sitten vain reki porojen taakse, ja miksei sinne yksi tällainen hirvikin mahtuisi, jos Pukilla on tarvetta lisävetovoimalle?

– Eiköhän urakasta selvitä muutenkin, niin saat viettää joulusi rauhassa, Pukki kuitenkin vakuutti.

Meillä on ollut nyt tässä joulukuun ajan sellainen, että ihmiset ovat saaneet lähettää jouluterveisiään blogini kautta. Millaiset terveiset Joulupukilta lähtisi maailmalle?

– Rauhallista joulua kaikille lapsille ja lapsenmielisille!

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
25.01.2021