Jutelmia

Ajattelemattomia ajatuksia nuoren näkökulmasta.

Omistautumalla luodaan valloittava maailma

lindan-blogiin

Perjantaina minua jännitti. Joensuun yhteiskoulun lukion musiikkiteatteriesitys Kulkuri ja lasisilmä, jossa olen mukana, sai ensi-iltansa. Olimme rakentaneet, hioneet ja eläneet tarinaa useita kuukausia. Nyt paljastimme kokonaisuuden vihdoin kaikille kiinnostuneille. Hurjaa.

En ole ikinä ennen tehnyt teatteria. Kokemukseni näyttelemisestä rajoittuu yläkoulun ilmaisutaidontunneille. Teatteriryhmässämme on muutamia, jotka ovat mukana jo neljättä vuotta. Joillekin esiintymislavat ovat kuin toinen koti. Tasoerot ovat siis huomattavat.

Mutta niistä ei piitata.

Teatteriprosessin aikana kokeneemmat ovat opastaneet ymmärtäväisesti ja kärsivällisesti meitä pystymetsäläisiä. Kaikki ovat saaneet tasapuoliset mahdollisuudet vaikuttaa tarinaan. Vastuu on jaettu sen mukaan, mitä kukakin on halunnut kantaakseen.

Teatterissa itseluottamukseni ilmaisuun on kasvanut, ja olen oppinut luottamaan ryhmään sekä siihen, että tilanteet kantavat. Sen lisäksi olen päässyt todistamaan yhteisöllisyyden, suvaitsevaisuuden ja intohimon voimaa. Kun jokainen on lojaali ryhmälle ja mukana luomisprosessissa täysillä, ei voi tulla muuta kuin hyvä. Ei, vaikka tekniset taidot puuttuisivat kokonaan.

Esityksiä on jäljellä vielä viisi. On ihanaa päästä näyttämään luomamme valloittava maailma myös ulkopuolisille. Tulkaa ihmeessä katsomaan esitystämme Kulkuri ja lasisilmä, ette varmasti kadu!

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
22.04.2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ylakarjala.fi/