Jutelmia

Ajattelemattomia ajatuksia nuoren näkökulmasta.

Taidetta, kiirettä ja taikaa

Ilosaarirock 2018

Viime viikkoni oli raskas ja mieletön. Tiistaina pääsin haastattelemaan Sukset ristiin susirajalla -leiriä järjestäviä upeita taiteilijoita ja sen jälkeen suuntasin Joensuuhun käynnistelemään Ilosaarirock-viikkoani. Vietin aikaa tärkeiden ihmisten kanssa, tein 16 tuntia vapaaehtoistöitä, kohtasin uusia tuttavuuksia ja keinahtelin useilla ihanilla keikoilla. Nyt pää on ihan tyhjä. Tuntuu, että sanottavaa olisi paljon ja kuitenkaan en keksi, mitä laittaisin paperille.

Varsinaiset festarit alkoivat osaltani perjantai-iltapäivällä Mara Ballsin eturivissä. Saman päivän viimeinen keikka oli pääesiintyjä Nightwish keskiyöllä. Seuraavana aamuna heräsin seitsemältä laittamaan aamupalaa tapahtuman vastaaville ja ruokkimaan esiintyjiä yhdeksäksi tunniksi. Töiden jälkeen jatkoin festarointia aamuyölle asti. Sunnuntainakin työskentelin kuusi tuntia, tanssin paljon ja valvoin kolmeen.

Monille festarit ovat valvomista. Vähäiset yöunet eivät kuitenkaan latista tunnelmaa. Festareissa on jotain taianomaista. Arkisin en varmastikaan jaksaisi hymyillä ja liikkua koko pitkää viikonloppua vaatimattomilla yöunilla.

Ehkä taika syntyy musiikista. Ehkä kesästä ja iloisista ihmisistä. Ehkä intohimosta ja asenteesta. Olen valmis uhrautumaan ikimuistoisten keikkojen vuoksi! Kerranhan sitä vain eletään! Se taika tuntuu tarttuvan lähes jokaiseen festarivieraaseen. Vau.

Olo viikon jälkeen on uupunut ja kiitollinen. Kiitos haastattelemilleni taiteilijoille ja taiteilijoille, jotka toitte musiikin Laulurinteelle. Kiitos omille tärkeille ihmisilleni. Kiitos kulttuurille, joka yhdistää ja inspiroi. Kiitos kesä.

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
22.04.2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ylakarjala.fi/