Iivarin passissa

Nuoren hirven mölinöitä metsän keskeltä.

Tarttukaahan luuriin

Tarttukaahan luuriin

Morjesta vaan pitkästä aikaa. Meni tuo joulun juhlinta pitkäksi, kun käväisin tapaamassa serkkupoikaa tuolla Ilomantsin suunnalla. Hirven ilmaantuminen kyläkuvaan vaikuttikin olevan varsinainen mediatapaus, kun pään päälle ilmaantui helikopteri ja salamavalot sokaisivat niihin tottumattomat silmäni.

Serkkupojastakaan en nähnyt edes sorkan vilausta. Lieneekö hirvet sillä suunnalla niin vähissä, että ihan kuvata piti. Siitä kehkeytyikin sellainen mediahässäkkä, varmaan vastaavanlainen kuin Niinistön perheellä, enkä meinaa sillä Saulin uudelleenvalintaa.

Vähempikin julkisuus olisi riittänyt. Hiljainen ja ujo häppeemään kun olen, eikä  tällä hirvellä ole medialle sen kummempaa kohulausuntoa mölähtää, säntäsin julkisuutta pakoon Lieksan salolle, susien ja karhujen sekaan. Pienempiä petoja ne, kuin skuuppeja metsästävät uutishaukat.

Turhaan säntäsin, kun kopteri seurasi perässä niin että tykkylumen kuorruttama salometsä lakosi.

Pistelin pitkin poikin, mutta ei auttanut. Kopteri lensi tasaisia linjoja parin kilometrin väliin ja meikähirvi joutui moneen otteeseen lentolinjalle.  Kopteri seurasi kannoilla Nurmeksen metsiin ja edelleen Valtimolle. Ei siinä ehtinyt viskata Pappilansuoran toimitukseen edes hätähuutoa saati pitempää viestiä blogiin liitettäväksi.

Vasta tutuilla salomailla selvisi, että kyseessä oli Luonnonvarakeskuksen hirvien lentolaskenta. Mahtoi siinä mennä laskut kuitenkin sekaisin, kun meikäläinen tormuili laskentalinjoilla sikin sokin. Että siinä syy hiljaiseloon.

Mutta hiljaista on ollut ruudun silläkin puolen. Kahtena perjantaina olen tuijottanut silmä ruvella luuria, mutta puhelin ei ole pahemmin pirissyt. Minä niin mielelläni kuuntelisin kyläläisten kuulumisia ja madaltaisin julkaisukynnystä kansalaisjournalismille.

Puhelintunti on jatkossakin auki aina perjantaisin klo 9-10. Tarttukaapa luuriin ja naputelkaa numeroon 050 415 2416, kertoilkaa kulumisia, tai rupatelkaa vaikka niitä näitä. Pelkona muuten on, että linja voi ruostua käyttämättömänä umpeen. Hörisemiin.

Iivari-Hirvi

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
25.01.2021