Jutelmia

Ajattelemattomia ajatuksia nuoren näkökulmasta.

Toivomuslista jouluksi

En erityisesti pidä joulusta ja tiedän, ettei pidä moni muukaan. On kuitenkin asioita, joiden avulla joulusta voisi tehdä mukavamman ja rentouttavamman kaikille. Siksi laadin tämän listan.

Toivoisin, että tänä jouluna...

1. Kukaan (lapsi) ei pahoittaisi mieltään riisipuuron mantelin takia. Jos konfliktien todennäköisyys kuitenkin on suuri, suosittelen upottamaan mantelin jokaisen lautaselle.

2. Olisi sotkua. Juhlaan kuuluu aina pieni sotku. Ei kannata siivota suuna päänä.

3. Kinkku ei olisi välttämättömyys kaikissa Suomen talouksissa. Voi teitä, parat possut ja maapallo.

4. Ei hankittaisi turhaa krääsää tai ruokahävikkiä. Jälleen kerran: voi sinua, maapallo.

5. Ajateltaisiin kukkaroita. Joulun jälkeen kenenkään ei ole pakko elää kuukautta pelkillä makaroneilla. Lahjat ja illallisen yltäkylläisyys eivät ole kaikki kaikessa.

6. Joulupukki ei pelottaisi.

7. Ei keskusteltaisi vakavista asioista. Se hetki, kun koko suku kerrankin kerääntyy yhdessä laatikoiden äärelle, ei ole oikea hetki ruotia kenenkään elämänvalintoja, politiikkaa, ihmissuhteita, uskontoa tai uskonnottomuutta.

8. Luovuttaisiin joulukuusista. Kukaan ei pidä imuroinnista, eivätkä joulukuuset ole visuaalisestikaan kaiken sen vaivan väärti. Halutessaan kuusen tuoksun saa kotiin vaikka kemiallisesti tai muutamalla kuusen oksalla.

9. Ei olisi pakko herätä aikaisin television ääreen, sukuloida, mennä pulkkamäkeen, syödä rosollia eikä tehdä yhtään mitään muutakaan, mikäli ei innostaisi. Tärkeintä on, että on kivaa. Viis tylsistä perinteistä!

Rentouttavaa ja omannäköistä joulua jokaiselle!

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
24.10.2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ylakarjala.fi/