play

Pielisen talvi 2023: Hemmottelua moneen lähtöön – Nurmeksessa on väkipohjaan nähden paljon erilaisia kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjiä

Nurmeslainen Riitta Määttä nauttii Jonna Ullgrenin hieronnasta sillä välin, kun leväkasvomaski hellii ihoa.

Nurmeslainen Riitta Määttä nauttii Jonna Ullgrenin hieronnasta sillä välin, kun leväkasvomaski hellii ihoa. Kuva: Marianne Haverinen

Marianne Haverinen

– Yksi tykkää rouheammasta ja toinen hellemmästä. Henkilökemiatkin vaikuttavat. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva hoitaja, kuvailee hyvinvointi- ja kauneushoitola Glimmer Bomban yrittäjä Mika Mustonen.

Mustosen mielestä Nurmeksessa on väkipohjaan nähden paljon hierojia, jalkahoitajia, kosmetologeja ja kuntosalejakin.

– Isommillakin kylillä saattaa olla puolet vähemmän tarjontaa. Tämä on meidän rikkaus, hän sanoo.

Kauneushoitola Jonna-Miian yrittäjä Jonna Ullgren on samaa mieltä. Hän on todennut, että Nurmeksessa monet yrittäjät ovat pystyneet keskittymään omiin vahvuuksinsa ja palvelut täydentävät toisiaan.

– Joku tekee vain kynsiä ja toinen vain ripsiä, hän kertoo esimerkiksi.

Ullgren itse on erikoistunut luonnonmukaisiin tuotteisiin ja hoitoihin, kun taas esimerkiksi Kauneusklinikka Sóma keskittyy näyttävämpään kauneuden hoitoon, kuten huulien täyttämiseen. Molemmille riittää kysyntää.

Sóman yrittäjä Mirva Lipponen pohtii, että ehkä suuri tarjonta myös ruokkii kysyntää. Hänkin pitää runsasta tarjontaa pelkästään etuna.

– Jos meillä ei ole aikoja vaikkapa ripsihuoltoon, pystytään asiakkaalle vinkkaamaan, että kysypä naapurista, Lipponen toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Riitta Määttä kokeilee ensimmäistä kertaa spirulina leväkasvohoitoa, joka taistelee tietokoneen tai puhelimen sinivalon aiheuttamaa vanhenemista vastaan.

Riitta Määttä kokeilee ensimmäistä kertaa spirulina leväkasvohoitoa, joka taistelee tietokoneen tai puhelimen sinivalon aiheuttamaa vanhenemista vastaan. Kuva: Marianne Haverinen

Matkailijat osaavat nautiskella

Puhtaasti hemmotteluun tai rentoutumiseen tähtäävät hoidot ovat Nurmeksessa lähinnä matkailijoiden mieleen. Paikalliset haluavat hemmottelustakin olevan jotain hyötyä, ja pääasiassa hoitoja varataan selkeään tarpeeseen.

– Isoissa kaupungeissa osataan jo hemmotella itseään, ehkä pikkuhiljaa enemmän ja enemmän nurmeslaisetkin osaavat. Se ei olisi huono asia ollenkaan, olisi vähemmän kireitä pipoja liikenteessä, vitsailee Glimmer Bomban toinen yrittäjä Marjo Mustonen.

Paikalliset panostavatkin mieluummin kavereiden hemmotteluun. Sekä Mustonen että Jonna Ullgren ovat todenneet lahjakorttien kysynnän olevan nousussa.

– Kun saa itse lahjaksi hemmottelua, osaa siirtää sitä myös toiselle. Toteaa, että hoidosta tulee niin ihana tunne, että haluaa siirtää sitä eteenpäin, Ullgren kertoo.

Vantaalainen Niina Puroranta rentoutuu Pirjo Kankaiston kuumakivihieronnassa ennen kylpylään menoa.

Vantaalainen Niina Puroranta rentoutuu Pirjo Kankaiston kuumakivihieronnassa ennen kylpylään menoa. Kuva: Marianne Haverinen

Lopputulos hemmottelua

Suosituinta hemmottelua Glimmer Bomballa on hieronta ja hyvänä kakkosena tulee kuumakivihieronta. Sen jälkeen eniten tehdään kasvo- ja jalkahoitoja. Nousevaksi alaksi Mika Mustonen mainitsee akupunktion, joka on nimenomaan paikallisten suosiossa.

– Siinä puskaradio on aika pitkälle tuonut asiakaskuntaa, kun avun saa saman tien, hän tuumaa.

Sómalla puolestaan tehdään eniten ripsien pidennyksiä ja rakennekynsiä. Mirva Lipponen kertoo, että esteettisetkin hoidot ovat nousussa, erityisesti huulien täyteainehoidot.

– Alkuun tämä oli ihmisille uusi asia ja kuviteltiin, että kyse on vähän erilaisista hoidoista, kuten botoxista. Nyt on saatu positiivistakin palautetta, että hienoa, kun näin pienellä kylällä tarjotaan tällaisiakin hoitoja, Lipponen kertoo.

Lipponen myöntää, etteivät neulalla tehtävät esteettiset hoidot ole varsinaisesti hemmotteluhoitoja, vaan hemmottelua on hoidon lopputulos. Samaa voisi sanoa esimerkiksi Mustosten tarjoamista kuppaushoidoista sekä hierontaa ja faskiakäsittelyä yhdistelevästä bambuhieronnasta.

– Bambuhieronnalla kudoksia pystyy käsittelemään aika syvältäkin, joten se on aika tujua, Marjo Mustonen kertoo.

Enempää ei ole varaa nuorentua

– Hei, sinun ihosi rupesi hehkumaan, Jonna Ullgren sanoo Riitta Määtälle spirulina leväkasvomaskia pois irrottaessaan.

– Ja 20 vuotta iästä lähti pois? Määttä tiedustelee.

– Kyllä!

Naiset nauravat ja vitsailevat, ettei enempää ole varaa nuorentua, kun ruvetaan papereita kyselemään.

Määttä on käynyt Ullgrenin hoidoissa niin pitkään kuin tämä on toiminut yrittäjänä, eli noin 19 vuotta.

Toisen käsittelyssä on niin rentouttavaa olla.
Niina Puroranta

– On kyllä monenlaiset hoidot tehty. Kerran raskaana ollessani nukahdinkin sinun pöydälle, Määttä muistuttaa Ullgrenia.

Itsensä hemmottelua Määttä pitää tärkeänä.

– Tämä jos mikä on omaa aikaa.

Glimmer Bomballa hierojan ja diplomikosmetologin Pirjo Kankaiston käsittelyssä Niina Puroranta karistaa lapsiperhearjen rasituksia pois. Hän kertoo tulleensa miehen työmatkan mukana kylpylään rentoutumaan vaihteeksi ilman lapsia.

– Lomalla tykkään kyllä käydä hemmotteluhoidoissa, mutta arkena niihin ehtii ihan liian harvoin, hän tuumaa.

Puroranta kuvailee, että jo pelkästään kasvojenpesu tuntuu luksukselta, kun sen tekee vaihteeksi joku muu kuin itse.

– Toisen käsittelyssä on niin rentouttavaa olla.

Juttu on osa Ylä-Karjalan ja Lieksan Lehden yhteistä Pielisen talvi -lehteä.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta