play

Livelähetys pelipäivästä: Kirin ja JoMan naiset pelaavat Nurmeksessa

Kempeleen Kiri ja Joensuun Maila pelaavat Superpesistä. Kuva on kolmen vuoden takaa Joensuusta.

Kempeleen Kiri ja Joensuun Maila pelaavat Superpesistä. Kuva on kolmen vuoden takaa Joensuusta. Kuva: Juha Inkinen

Anu Saarelainen

Keskustan kentällä nähdään tämän viikon lauantaina huippupesäpalloa, kun Kempeleen Kirin ja Joensuun Mailan (JoMa) naisten edustusjoukkueet kohtaavat toisensa Superpesiksen harjoitusottelussa.

Pääset seuraamaan ottelua tästä linkistä lauantaina 6.5. klo 14 alkaen:

Kirin organisoimaa pesäpalloviikonloppua täydentää sunnuntaina Nurmeksen Seppojen pesiskoulun avaus, jota vetävät Kirin pelaajat.

Nurmeksessa on silloin tällöin nähty huippupesäpalloa. Nurmeksen Seppojen pesäpallojaoston puheenjohtaja Aki Keronen pitää pesäpallotapahtumia varsin myönteisenä asiana Nurmeksen kannalta.

– Uusi kenttä on niin hieno, että on harmi, että se on niin vähällä käytöllä. Toivon, että ihmiset innostuisivat pesäpallosta ja saisimme uusia aikuis- ja junnuharrastajia mukaan toimintaan, hän sanoo.

Pesisintoa levittämässä

Ajatus Superpesisjoukkueiden harjoitusottelusta Nurmeksessa syntyi Kempeleen Kirin managerin Charles Meyerin mukaan, kun nurmeslaislähtöinen Jukka Klemetti sitä ehdotti. Monet nurmeslaiset yritykset innostuivat tukemaan pesistapahtumaa.

– Kumppanituloista annamme rahaa Nurmeksen Seppojen pesäpallotoimintaan ja vedämme pesiskoulun avauksen. Paras palkinto meille olisi siitä se, että kymmenen vuoden päästä nousisi joku nurmeslaislähtöinen pelaaja, joka olisi saanut kipinän siitä, että kävi aikoinaan katsomassa naisten pesisottelun ja innostui menemään pesiskouluun, Meyer sanoo.

Hänen mielestään Superpesiksen otteluita pitäisi viedä entistä enemmän sellaisillekin paikkakunnille, joissa ei Superpesiksen joukkueita ole. Nurmekseen otteluiden tuominen on mahdollista, koska täällä on hyvä pesäpallokenttä.

Joukkueet tasaisia

Kempeleen Kirin naisjoukkue on pelannut pääsarjaa vuodesta 2012 lähtien, mutta kirkkainta menestystä ei vielä ole tullut.

– Viime kausi jäi vähän vaatimattomaksi. Tänä vuonna on tavoite palata play off -joukkueeksi, Meyer sanoo.

Kiri oli viime vuonna kymmenes ja JoMa yhdeksäs.

– Olemme tasainen pari, ottelusta voi tulla jännittävä, Meyer uumoilee.

Pientä jännitystä liittyy myös lauantain säähän.

– Jos lämpötila on lähellä nollaa, on siinä ja siinä, pystytäänkö pelaamaan, Meyer sanoo.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta