Julkaistu 
Kristiina Vuorela

Himmetä ei muistot saa

Nestor Pyykön huumorintaju säilyi kovista sotavuosista huolimatta. Kristiina Vuorela Nestor Pyykön huumorintaju säilyi kovista sotavuosista huolimatta.

Nurmeksen Sotaveteraanit ry juhli 50-vuotista taivaltaan Hannikaisen salissa sunnuntaina. Yksi juhlan kunniavieraista oli vuonna 1926 syntynyt Nestor Pyykkö. Ohjelma toi hänelle mieleen muistoja sota-ajasta, jolloin hän suoritti työpalvelua Helsingin ilmatorjunnassa.

– Helsinkiin mentiin Nurmeksesta härkävaunuissa. Helsinkiä oli pommitettu paljon, eivätkä puhelimet toimineet. Korjasimme rikkoutuneita kaapeleita maan alla. Työ oli kovaa, koska teimme kaiken käsipelillä, hakuilla ja lapioilla, hän muistelee vuoden kestänyttä rupeamaa kaukana kotiseudulta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pyykölle jäi sota-ajasta hyviä ja huonoja muistoja. Nuorena ei osannut niin paljoa pelätä, ja onni oli myötä myös pääkaupungin kovissa pommituksissa. Pyykkö ei haavoittunut niin kuin monet ikätoverit.

Veteraaneille järjestetyt tapahtumat ovat Pyykölle mieluisia, ja hän osallistuu niihin aina, kun jaksaa. Hän on seitsemän kertaa ollut myös Veteraaniliiton valtakunnallisissa juhlissa.

– Juhlat ovat ihan parhaita kohokohtia. Niissä tulee kalliita ajatuksia mieleen. Huonosti olisi käynyt ilman veteraaneja. Nuoret eivät voi sota-aikaa ymmärtää, mutta on hyvä, ettei perinteitä unohdeta, Pyykkö toteaa.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Minulla on aina ollut useita mielenkiinnonkohteita. Teatteri, lukeminen, kielet, kirjoittaminen ja ruoanlaitto, muutaman mainitakseni. Kuullessani uud...
Minusta jokaisen pitäisi edes joskus viettää ihan oikeaa lomaa. Ei siis niin, että on suunnitellut viikon täyteen grillijuhlia, veneretkiä ja mökkioly...
Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...