Julkaistu    |  Päivitetty 

Viikonloppu kaukana Nurmeksen koillisnurkassa

Reitti kulkee syvällä Nurmeksen metsissä. Heikki Rissanen Reitti kulkee syvällä Nurmeksen metsissä.

Bussillinen miehiä ja naisia lähti aamulla Hyvärilästä kohti Sotkamon Kovasinvaaraa kolmipäiväisen vaelluksen lähtöpaikalle. Ensimmäistä kertaa järjestetystä Sasta 64° Wild -vaelluksesta on tarkoitus tehdä vuotuinen tapahtuma.
– Nyt haetaan kokemuksia järjestelyistä ja reitistä, joten pienellä ryhmällä on helppo aloittaa, kertovat Sasta oy:n toimitusjohtaja Jari Saastamoinen ja myyntijohtaja Juha Latvala hyväntuulisina Hyvärilän pihalla, vaikkei sää hellikään lähtijöitä.
Latvala on huomannut ulkoilun suosion kasvavan mutta toisaalta retkeilytaitojen olevan vähäisiä varsinkin kaupunkiympäristössä asuvilla.
– Tähän tapahtumaamme liittyykin Utelias jänis -hyväntekeväisyyskampanja, jonka kohderyhmänä ovat kaupunkien päiväkotilapset. Tavoitteena on kerätä kymmenen tuhannen euron summa.
Päiväreittien pituudet ovat 10:stä 25 kilometriin. Mukana on kaksi erämaaopasta, Jaakko "Korpi-Jaakko" Heikka ja Anton Kalland, ja lisäksi kokeneet retkeilijät auttavat toisia tarvittaessa.
Vaellukselle osallistuneet tulivat Nurmeksen ulkopuolelta eri puolilta Suomea. Ilkka Laasonen Helsingistä kiinnostui vaelluksesta heti, kun sai vinkin Miikka Köykältä Lempäälästä.
– Kävimme RUKin yhtä aikaa Haminassa, ja metsässä on totuttu kulkemaan. Mukava lähteä vaeltamaan ja tulla tutuille seuduille, sanoo taannoin Juuassa rehtorina toiminut Laasonen.
Miehet luonnehtivat vaellusta matalan kynnyksen tapahtumaksi, mutta ovat tyytyväisiä kartan perusteella vaativalta tuntuvaan reittiin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...
Vanhaksi ehdin, ennen kuin tulin käyneeksi Tornionlaaksossa ajan kanssa. Kun tilaisuus tuli, pääsin tutustumaan ihan toisenlaiseen todellisuuteen. Kor...