Julkaistu 

Nokipojat kiertävät mökkejä

Nuohooja Kaarlo Okkonen on savuhormien ja tulisijojen asiantuntija reilun neljän vuosikymmenen kokemuksella. Nuohooja Kaarlo Okkonen on savuhormien ja tulisijojen asiantuntija reilun neljän vuosikymmenen kokemuksella.

Ylä-Karjalan seudulla suoritetaan parhaillaan vapaa-ajan asuntojen nuohouksia. Vapaa-ajan asunnot tulee pelastuslain mukaan nuohota kolmen vuoden välein.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Vielä takavuosina nuohooja ilmaantui piippujen päähän automaattisesti. Nykyään nuohouksen toteutuminen edellyttää kiinteistönomistajien valppautta, myös kesämökeillä.

Kun lakisääteinen aika on umpeutumassa, on kiinteistönomistajan otettava yhteyttä nuohoojaan. Jos nuohouspyyntöjä ei tule, nuohooja jalkautuu alueelle kartoittamaan tilannetta. Omatoiminen nuohous ei poista lakisääteisen nuohouksen tarvetta.

–  Voihan piippuja ja tulisijoja nuohota vaikka päivittäin. Ei se pahaa tee. Omatoiminen nuohous ei kuitenkaan korvaa lakisääteistä nuohousta, minkä suorittaminen kirjataan aina pelastusviranomaisten tietoon, korostaa Nurmeksen alueen pitkän linjan nuohooja Kaarlo Okkonen.

Parhaillaan Kaarlo Okkonen kiertää nuohoamassa vapaa-ajan asuntoja Bomban alueelta Lieksan rajaan rajoittuvalla reviirillä. Päivittäin nuohooja ehtii kiivetä neljästä viiteen piippuun. Kaikkiaan Nurmeksen alueella kiertää kolme aluenuohoojaa.

Kommentoi

Hae sivuilta