Julkaistu 

Neljän kunnan alueelle kaavaillaan yhteistä vesihuoltoa

Nurmeksen vesilaitoksen Jari Kuittinen puhdisti vanhoja pumppuja jätevedenpuhdistamon edustalla maanantaina. Uudet pumput vaihdettiin viime viikolla Tuupalan pumppaamoon, kun koko pumppaamo saneerattiin. Marianne Hakala Nurmeksen vesilaitoksen Jari Kuittinen puhdisti vanhoja pumppuja jätevedenpuhdistamon edustalla maanantaina. Uudet pumput vaihdettiin viime viikolla Tuupalan pumppaamoon, kun koko pumppaamo saneerattiin.

Nurmeksen, Valtimon, Juuan ja Lieksan kunnat ovat alkaneet selvittää yhteisen vesihuollon järjestämistä. Ensisijaisena tavoitteena on siirtää vesihuolto kuntien vesilaitoksilta yhteiseen osakeyhtiöön.
– Ainakin aloituspalaverissa kunnat olivat sitä mieltä, että oma vesihuoltoväki on eläköitymässä ja voitaisiin miettiä uusia vaihtoehtoja vesihuollon järjestämiseksi, kertoo Pohjois-Karjalan ely-keskuksen vesitalousasiantuntija Ari Heiskanen.
Heiskasen mukaan muutokset koskisivat lähinnä vesihuollon organisointia ja hallintoa.
Kunnat ovat jo alkaneet laatia yhteistä vesihuollon kehittämissuunnitelmaa, jonka on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Hanketta vetää Valtimon kunta yhdessä Pohjois-Karjalan ely-keskuksen kanssa. Kunnat ja ely-keskus rahoittavat hankkeen puoliksi, ja selvityksen konsultiksi on kilpailutettu Ramboll Finland oy.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta