Julkaistu 

Neljä susivahinkoa viime viikolla

Tuija Luostarinen menetti kaksi pässiä susilauman hyökkäyksessä viime tiistaina. Kuvassa oleva pässi selvisi hyökkäyksestä naarmuilla. Marianne Haverinen Tuija Luostarinen menetti kaksi pässiä susilauman hyökkäyksessä viime tiistaina. Kuvassa oleva pässi selvisi hyökkäyksestä naarmuilla.

Susi tappoi viime viikolla kolme koiraa Nurmeksessa ja kaksi lammasta Valtimolla.
Ensimmäinen susivahinko sattui tiistaiaamuna, kun susi tappoi ja söi ajokoiran Nurmeksen Ylikylässä. Samana iltana susi oli hyökännyt lampaiden kimppuun Valtimon Karhunpäässä. Neljästä haavoittuneesta lampaasta kaksi jouduttiin lopettamaan.
Tapahtumasarja sai jatkoa perjantaina, kun susi tappoi ajokoiran Kuohatissa. Koira jäi kuitenkin raatelematta, koska omistaja oli ollut lähellä. Samana viikonloppuna susi oli tappanut myös toisen koiran Höljäkässä Mätäsvaaran puolella.
Nurmeksen riistanhoitoyhdistyksestä arvioidaan, että koirien tapot ovat yksittäisen suden tekosia. On kuitenkin epäselvää, onko kyse samasta sudesta. Lampaiden kimpussa puolestaan uskotaan olleen sudenpennut, jotka olivat emonsa opetuksessa.
Valtimolla on sattunut kuukauden sisään myös kaksi poikkeuksellista karhuvahinkoa. Molemmissa tapauksissa karhu oli hyökännyt haukussa olevan koiran kimppuun.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta