Julkaistu 

Susi ruokaili taajaman tuntumassa

Riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilöt Martti Huovinen ja Reijo Kettunen tutkivat rusakon jäänteitä Jaakkolan pellolla. Keskellä susihavainnon tehnyt Henna Kuittinen. Heikki Rissanen Riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilöt Martti Huovinen ja Reijo Kettunen tutkivat rusakon jäänteitä Jaakkolan pellolla. Keskellä susihavainnon tehnyt Henna Kuittinen.

Suurikokoinen susi liikkui tiistaina aamupäivällä Nurmeksen taajaman tuntumassa asuinalueen välittömässä läheisyydessä. Susi oli jolkotellut ennen puolta päivää muutaman sadan metrin päässä liikennevaloristeyksestä Kuhmon suuntaan olevalla, Jaakkolantiehen rajoittuvalla peltoaukealle.

Tien vieressä on runsaasti asutusta. Peltoaukeaman reunassa asuva, susihavainnosta riistanhoitoyhdistykselle ilmoittanut Henna Kuittinen oli jo ennen havaintoa kiinnittänyt huomiota vanhemman koiransa käyttäytymiseen. Koira oli ollut tavallista levottomampi ja tehnyt tarpeensa sisälle, mitä se ei ollut aiemmin tehnyt.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Koiran omituinen käytös selittyi, kun talon nurkalta noin 150 metrin päähän pellolle ilmestyi suurikokoinen eläin.

– Ensin luulin sitä kauriiksi, mutta varsin pian näin koiramaisen eläimen olevan ruokailupuuhissa. Koiraksi se oli liian iso ja roteva, Kuittinen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta