Julkaistu 

Ensihoidosta karsitaan Ylä-Karjalassa

Perustason ensihoitajat Hannu Lipponen (vas.) ja Mikko Tiainen tarkistavat kalustoa työvuoron vaihtumisen jälkeen. Tuire Leppänen Perustason ensihoitajat Hannu Lipponen (vas.) ja Mikko Tiainen tarkistavat kalustoa työvuoron vaihtumisen jälkeen.

Ensihoidon valmius supistuu Ylä-Karjalassa ensi vuoden alusta lähtien. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun tähän mennessä Ylä-Karjalassa on ollut valmiudessa kaksi ambulanssia 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa, tammikuusta lähtien vain toinen ambulansseista on valmiudessa maanantain, tiistain ja keskiviikon välisinä öinä.

– Ympärivuorokautinen valmius kuitenkin säilyy, eikä työntekijämäärä vähene. Myös naapurikunnat tukevat mahdollisuuksien mukaan. Pyrimme yhä antamaan kuntalaisille parasta mahdollista palvelua, sanoo asemamestari Sami Meriläinen Nurmeksen paloasemalta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Muutoksen takana on aluehallintoviraston (avi) päätös, joka koskee ensihoitopalvelun työntekijöiden työaikoja. Tähän mennessä avi on myöntänyt ensihoidon työntekijöille luvan 42-tuntiseen työviikkoon, jolloin työajat ovat jakaantuneet yhteen 24 tunnin työvuoroon ja kolmeen vapaaseen. Työvuoroon on kuulunut 12 tunnin aktiivinen työaika, mutta se on voinut ylittyä öisten hälytystehtävien vuoksi. Uudessa päätöksessä 24 tunnin työvuorossa aktiivista työaikaa saa olla enintään 12 tuntia työajasta.

– Emme pystyneet enää takamaan, että aktiivityöaika pysyisi 12 tunnissa kaikissa työvuoroissa, joten siirrymme 2-vuorojärjestelmään, Sami Meriläinen kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Ekstrovertti vai introvertti? Tällä yksinkertaisella kysymyksellä teemme toisistamme monia nopeita päätelmiä. Sinällään kysymys on aivan tavallinen. V...
Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...