Julkaistu 

Höljäkän laumaan kaksi kaatolupaa

Suomen riistakeskus on myöntänyt Nurmeksen ja Lieksan yhteiseen Höljäkän laumaan kaksi poikkeuslupaa sudenpyyntiin. Luvat myönnettiin pääosin sosiaalisista syistä.

– Tuolla alueella on ollut paljon susien pihakäyntejä, ja koiravahinkojakin on tapahtunut. Lisäksi kunnat ovat järjestäneet koulukyydityksiä sekä Nurmeksen että Lieksan puolella, kertoo riistapäällikkö Juha Kuittinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lieksalainen Viisikon Erämiehet ry haki laumalle yhdeksää kaatolupaa. Kuittinen perustelee myönnettyä lupamäärää sillä, että koko valtakunnassa pitäisi pysyä 53 luvan rajoissa.

– Siihen sisältyy kaikki muukin susien poistuma heinäkuun loppuun saakka, Kuittinen huomauttaa.

Luvat ovat voimassa 6.–26. tammikuuta. Niihin on asetettu ehtoja luvan kohdentamisesta nuoriin ja ongelmia aiheuttaviin yksilöihin, koirien käytöstä pyynnissä, metsästyksen organisoinnista ja pyyntiin osallistuvien määrästä.

Riistakeskuksella on Pohjois-Karjalan alueella käsiteltävänä vielä seitsemän hakemusta, joista kaksi koskee Nurmeksessa liikkuvia laumoja. Poikkeuslupia on haettu Salmenkylällä ja Saramolla liikkuviin laumoihin.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Tai siis tarkemmin, kaikki yksi tietä vievät Murtovaaralle, mutta muuten alueelle pääsee monesta suunnasta. Ennen muinoin Murtovaaran Kruununmetsätorp...
Tämä kesä on ollut itselleni poikkeuksellinen. Höljäkän metsien sijasta olen viettänyt sen kaupungissa. Vaikka iso osa kesästäni onkin mennyt töissä, ...
5.7.2021 lähdin kohti Kajaania, Kainuun prikaatia. Vajaa vuosi myöhemmin 8.6.2022 palasin Nurmekseen. Toki siinä välissä kävin lomilla ja vietin aikaa...