Julkaistu    |  Päivitetty 

Paikallisten ääni halutaan kuuluviin susiasioissa

Kansanedustajat Kari Kulmala ja Hannu Hoskonen puhuivat Nurmeksen susi-illassa. Anu Saarelainen Kansanedustajat Kari Kulmala ja Hannu Hoskonen puhuivat Nurmeksen susi-illassa.

Susi-ilta Nurmeksessa veti Hannikaisen salin lähes täyteen torstaina. Pääkysymykseksi keskustelussa nousi, miten paikallisten ihmisten näkemykset ja kokemukset saadaan kuuluviin susiasioissa. Yleisön joukosta Hannu Martikainen ehdotti metsästäjille jopa lakkoa eli metsästyksestä ja riistanhoitomaksuista pidättäytymistä. Hänen mielestään susiasioiden hoito pitäisi antaa maakuntahallinnolle.

Keskustelussa puheenvuoroja käyttäneiden mielestä susia on liikaa asutuksen läheisyydessä, mistä aiheutuu vaaraa koirille, tuotantoeläimille ja lapsille. Lisäksi susista on haittaa metsästys- ja koiraharrastuksille.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Sosiaalinen sietokyky on ylitetty, sanoi Lieksan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Esa Räty.

Ongelmana pidetään sitä, että Luonnonvarakeskuksen ja metsästyksenharrastajien näkemykset susikannan suuruudesta poikkeavat selvästi toisistaan. Tilaisuuden avauspuheen pitäneen kansanedustaja Kari Kulmalan (ps.) mielestä Luonnonvarakeskuksen pitäisi jalkautua entistä enemmän kentälle ja tehdä riistanhoitoyhdistysten kanssa tiiviimpää yhteistyötä susikannan arvioimisessa.

Kansanedustaja Hannu Hoskosen (kesk.) mielestä susi olisi saatava kokonaan pois uhanalaisten eläinten listalta. 

 

Kommentoi

Hae sivuilta