Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Perusnuorisotyötä tarvitaan edelleen

Marja Moisala, Kari Keuru ja Kristiina Vesama työskentelevät nuorisotyöhankkeissa. Anu Saarelainen Marja Moisala, Kari Keuru ja Kristiina Vesama työskentelevät nuorisotyöhankkeissa.

Hyvärilän nuorisokeskuksessa torstaina kokoontuneet Pohjois-Karjalan ja Kainuun nuorisoalan toimijat ovat huolissaan perusnuorisotyön aseman heikentymisestä. Pelkona on, että tavallinen nuorisotyö jää kuntien säästöpaineiden vuoksi kohdennetun nuorisotyön jalkoihin.  

– Perusnuorisotyöltä ei saa viedä resursseja. Esimerkiksi leiritoiminnalla on kauaskantoisia vaikutuksia, sanoo alueellisen nuorisotyön koordinaattori Marja Moisala. 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Erilaiset nuorten tapahtumat ovat nuorisotyöntekijöiden mielestä edelleen tärkeä osa perusnuorisotyötä. Hyvärilässä pidetyssä ideapiknikissä nuorisotoimijat suunnittelivat voimien yhdistämistä tapahtumajärjestelyissä. 

Hyvärilän nuorisokeskus on ottamassa nykyistä vahvempaa roolia alueensa nuorisotyön kehittämisessä. Nuorisokeskuksessa onkin alkanut tämän vuoden alussa harvaan asuttujen alueiden nuorisotyön kehittämishanke Innostavaa yhteistyötä, jonka koordinaattorina Moisala toimii. 

– Alueen nuorisotoimijoiden yhteiselle Ideapiknikille oli todellista tarvetta. Vastaavanlaisia kokoontumisia järjestetään tulevaisuudessakin, Moisala lupaa. 

 

Juttua on päivitetty maanantaina klo 14.30. Kuvatekstiiin on korjattu suunnittelijan nimi Kristiina Vesamaksi. 

Kommentoi

Hae sivuilta