Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Valtimolla menehtyi kaksi omakotitalon tulipalossa

Tulipalo näkyy ulospäin vain talon ikkunan ympäristössä. Pertti Meriläinen Tulipalo näkyy ulospäin vain talon ikkunan ympäristössä.

Kaksi ihmistä kuoli omakotitalon tulipalossa Ylä-Valtimolla maanantaina iltapäivällä. Ylä-Valtimontien varressa sijaitsevassa onnettomuustalossa asuu kaksi henkilöä, mutta vielä tässä vaiheessa ei ole varmistunut, ovatko menehtyneet talon asukkaita. 

Palosta teki hätäilmoituksen naapuri, joka huomasi omakotitalon ikkunasta tulevan sankkaa savua ja teki hätäilmoituksen. Pelastuslaitoksen ensimmäisen yksikön tullessa paikalle, palo oli kehittynyt siihen vaiheeseen, että kaikki talon sisäpinnat olivat ehtineet syttyä palamaan. Palo oli kuitenkin hapenpuutteen takia pääosin sammunut, ja rakennus oli täynnä kuumia palokaasuja. Kuumuuden vaikutuksesta yksi ikkuna oli rikkoontunut. 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ensimmäinen pelastusyksikkö jäähdytti palokaasuja ikkunasta käsin ja sai palon vähäisellä vesimäärällä haltuun. Seuraavien pelastusyksiköiden tehtäväksi jäi savutuuletus ja palon sammumisen varmistaminen. 

Poliisi tutkii palon syttymissyytä yhteistyössä pelastuslaitoksen kanssa.

 

 Juttua on päivitetty klo 18.12. Poistettu virheellinen kuva. Klo 18.30. vaihdettu oikea kuva. 

Kommentoi

Hae sivuilta