Julkaistu 
Anu Saarelainen

Uudella sovelluksella museo kulkee mukana

Puu-Nurmeksen rakennuksista saa nyt näppärästi tietoa suoraan puhelimeen. Anu Saarelainen Puu-Nurmeksen rakennuksista saa nyt näppärästi tietoa suoraan puhelimeen.

Nenä kiinni matkapuhelimen näytössä pitkin Nurmeksen keskustan katuja kävelevä ei välttämättä ole Pokémon go -peliä pelaava teini. Hän voi olla myös museon mobiiliopasta käyttävä turisti. Nurmeksen museo on nimittäin mukana paikallismuseoiden emuseo-palvelussa.

Nurmeksen museo tarjoaa mobiilioppaan palvelun Puu-Nurmekseen tutustuville. Palvelua voi käyttää mobiililaitteellaan eli puhelimella tai tablettitietokoneella maksutta kuka tahansa.

– Ensimmäisenä palvelussa on mukana Rajakatu, mutta palveluun lisätään kaikki Puu-Nurmeksen talot, kertoo Nurmeksen museon projektityöntekijä Wilma Klippel.

Mobiilioppaassa on perustiedot talojen varhaisista vaiheista samaan tapaan kuin keväällä julkaistussa Nurmeksen kauppala – ensimmäiset vuosikymmenet -kirjassa. Oppaasta voi katsella myös vanhoja kuvia.

Rahoituksen Nurmeksen museo sai mobiilitietohankkeelle museovirastolta. Emuseo-palvelu on Suomen Kotiseutuliiton palvelu, jossa on mukana jo 22 paikallismuseota eri puolilta Suomea.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Se, että muuttaa korona-aikana uuteen kaupunkiin, ei omien kokemuksieni mukaan estä uusien tuttavuuksien löytämistä. Ongelma on pikemminkin siinä, ett...
Karjalaisen Hän kävi täällä –palstalla muisteltiin viime viikon lopulla saippuasarja Kauniiden ja rohkeiden henkilön Carolinen (Joanna Johnson) vierai...
Pöö, osa teistä saattaakin muistaa minut. Suurin osa taas ei. Viime kuukausien työ- sekä armeijakiireiden takia paperille rustailu on jäänyt vähemmäks...