Julkaistu 
Marjatta Törhönen

Mujejärvi-päivän pääosassa oli historia

Mujejärvi-päivän tunnelmaa ei latistanut edes lauantain sateinen sää. Marjatta Törhönen Mujejärvi-päivän tunnelmaa ei latistanut edes lauantain sateinen sää.

Monet paikalliset tapahtumat ovat tänä vuonna päätyneet Suomi 100 -otsikon alle. Näin tapahtui myös Mujejärven vuotuisessa kesäjuhlassa, jonka teemana oli Elämää Mujejärvellä itsenäisyyden aikana.

Päivän monipuolisessa ohjelmassa sivuttiin sekä kotimaan että kotikylän historiaa ja tapahtumia puhein, lauluin, runoin ja näytelmin.

Mauri Mönkkönen kuvaili puheessaan Mujejärven tilannetta vuonna 1917, jolloin maailmanhistoriassa tapahtui suuria.

– Vuonna 1917 kylällä oli 290 asukasta, joista lapsia 120. Vaikka täällä oltiin pitkälti omavaraisia, maassa vallinnut elintarvikepula kosketti myös kyläläisiä. Se sai aikaan paitsi vakavia sairauksia, myös esimerkiksi hirvien salametsästystä.

Mönkkönen kertoi, että kaksi aikaisemmin kylästä julkaistua kirjaa ovat saamassa jatkoa.

Uuteen kirjaan kootaan tiedot kylän jokaisen talon ja mökin asukkaista vuosien varrelta. Nykyisin Mujejärvellä on 15 ympärivuotista asukasta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Se, että muuttaa korona-aikana uuteen kaupunkiin, ei omien kokemuksieni mukaan estä uusien tuttavuuksien löytämistä. Ongelma on pikemminkin siinä, ett...
Karjalaisen Hän kävi täällä –palstalla muisteltiin viime viikon lopulla saippuasarja Kauniiden ja rohkeiden henkilön Carolinen (Joanna Johnson) vierai...
Pöö, osa teistä saattaakin muistaa minut. Suurin osa taas ei. Viime kuukausien työ- sekä armeijakiireiden takia paperille rustailu on jäänyt vähemmäks...