Julkaistu 
Tuire Leppänen

Antamisen ja ottamisen tasapainottelua

Marina Koutine ja Jukka Jääskeläinen asettelevat tuomiaan uhrilahjoja mandalaan. Tuire Leppänen Marina Koutine ja Jukka Jääskeläinen asettelevat tuomiaan uhrilahjoja mandalaan.

Oman elämäsi shamaani -kurssin osallistujat asettautuvat ympyrään Hyvärilän navetan saliin. Edessä on mandalan eli uhrilahjan valmistaminen ja shamaanirumpumatka. Shamanistinen parantaja ja opettaja Helena Karhu alkaa selittää mandalan periaatteita. Tärkein sanayhdistelmä on pyhän vastavuoroisuuden periaate.

– Se, mitä saadaan ja annetaan maailmankaikkeudelle, pitää olla tasapainossa. Jos jotain pyydetään, pitää osata myös antaa. Paradoksi on kuitenkin siinä, että kaikki lahjat ovat luonnosta, jotka sitten annetaan takaisin. Se vetää nöyräksi, Karhu sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ympyrän keskelle on tehty pyhitetty shamanistinen alttari, jonka päälle Karhu kehottaa osallistujia laittamaan mukanaan tuomia uhrilahjoja. Pian alttari on täytetty kukilla, lehdillä, sammaleella, sulilla, kivillä, dominokeksillä ja suklaalla.

– Eikö se ole ihmeellinen. Voi tuntea energian voiman, jos on herkkä, Karhu sanoo.

Seuraavaksi Karhu alkaa valmistella kurssilaisia shamaanimatkaa varten. Hänen mukaansa ennen matkaa mielessä kannattaa olla kysymys, johon haluaa vastauksen. Välttämätöntä se ei kuitenkaan ole. Voi myös keskittyä vaikka tapaamaan omaa henkiopastaan tai voimaeläintään.

– Voi myös vain maata ja levätä ja nauttia rentouttavasta matkasta.

Karhu kehottaa kurssilaisia kuvittelemaan itsensä Hyvärilän uimarannalle ja antamaan sitten mielikuvituksen viedä. Sitten hän alkaa rummuttaa kovaa. Myöhemmin kuuluu myös kilkatusta kuin kahta puupalikkaa hakattaisiin toisiaan vasten, kunnes Karhu kehottaa osallistujia palaamaan takaisin matkaltaan.

Kaikki tuntuvat kokeneen jotain. Kurssilaiset kertovat tavanneensa pöllöjä, suden, sudenkorennon, kotkan, mustan pantterin ja lohikäärmeitä. Kuulemaansa selvästi tyytyväinen Karhu päättää tapahtuman rukoukseen.

Kommentoi

Hae sivuilta