Julkaistu 
Valtteri Leinonen

Sorateitä kunnostettu enemmän naapurikunnassa

Työmaapäällikkö Keijo Voutilainen (vas.) ja aluevastaava Olli Meriläinen kävivät tiistaina tarkistamassa Riihivaarantien kuntoa Ylikylässä. Valtteri Leinonen Työmaapäällikkö Keijo Voutilainen (vas.) ja aluevastaava Olli Meriläinen kävivät tiistaina tarkistamassa Riihivaarantien kuntoa Ylikylässä.

Nurmeksessa on tänä vuonna korjattu Lukanpurontietä ja Valtimolla Rapulintietä, mutta sorateiden korjauksessa on muutoin ollut meneillään hiljainen vaihe. Ely-keskuksen kelirikkokorjaukseen tarkoitetut rahat ovat menneet pitkälti naapurikuntaan.

– Korjauksissa edetään pahimmasta päästä. Lieksan puolella Jaakonvaarassa ja Egyptinkorvessa on tänä vuonna ollut kovia sateita, jotka ovat huonontaneet alueiden teitä. Siellä on pitänyt tehdä korjauksia, kertoo aluevastaava Olli Meriläinen Pohjois-Savon ely-keskukselta.

Jokavuotisille töille on Nurmeksen, Valtimon ja Lieksan yhteisessä budjetissa varattu 50 000 euroa. Ylimääräiseen kelirikkokorjaukseen on käytössä hieman yli 100 000 euroa.

– Normaali kelirikkokorjaus maksaa noin 53 000 euroa kilometriltä. Silloinkin vain tien kantavuutta parannetaan, eikä syvempiä korjauksia tehdä, sanoo Destian työmaapäällikkö Keijo Voutilainen.

Eräs huonokuntoisimmista sorateistä Nurmeksessa on ollut Ylikylän Riihivaarantie.

– Tie on ollut kuoppainen varsinkin loppukesästä. Ajaessa joutuu paljon väistelemään ja joskus pysähtymäänkin, kertoo alueella asuva Emma Sutinen.

Ongelmakohdat käytiin Riihivaarantiellä lanaamassa tiistain aikana.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta