Julkaistu 
Valtteri Leinonen

Asvalttijyrät ovat jo valmiina Aronsalmella

Päällystystyöt aloitetaan ensi viikolla Aronsalmella. Valtteri Leinonen Päällystystyöt aloitetaan ensi viikolla Aronsalmella.

Päällystystyöt Aronsalmen ja Karhunpään välillä alkavat ensi viikon alussa. Kuutostietä asvaltoidaan kaikkiaan 16,4 kilometrin matkalta. Päällystystyöt aloitetaan Aronsalmen suunnasta.

– Tavoitteena on, että päällystystyöt saadaan valmiiksi noin kymmenessä päivässä, sanoo projektipäällikkö Ville Kuismin Asfalttikallio oy:stä.

Valtatien päällystäminen oli tarkoitus aloittaa jo aiemmin elokuussa, mutta sateiset säät ovat viivästyttäneet työn aloittamista.

– Kesä on ollut vaikea. Olemme hieman jäljessä alkuperäisestä aikataulusta, Kuismin sanoo.

Valtatietä päällystetään niin kutsutulla uusiopintaus-menetelmällä. Menetelmän mukaisesti vanhaa päällystettä kuumennetaan ja jyrsitään. Sen jälkeen pintaan sekoitetaan uutta tuoretta massaa ja sidosta parantavaa elvytintä. Lopputulos levitetään tielle uutena pintana.

– Näin saadaan hyödynnettyä olemassaolevaa päällystettä. Mentelmä on kustannustehokkaampi, toteaa päällysteasiantuntija Markus Simonen.

Päällystäminen uusiomenetelmällä maksaa noin 20 000 euroa kilometriltä. Aronsalmi–Karhunpää-välin kokonaiskustannuksiksi Simonen arvioi noin 300 000 euroa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta