Julkaistu 
Lotta Loikkanen

Tulvavesi katkoi teitä Ylä-Karjalassa

Pitkäkoskentiellä Ylikylässä pellolle tulvinut vesi oli noussut melkein tielle. Marianne Haverinen Pitkäkoskentiellä Ylikylässä pellolle tulvinut vesi oli noussut melkein tielle.

Rankka vesisade aiheutti tuhoja Ylä-Karjalassa. Sunnuntai- ja maanantaiaamun välisenä aikana satanut vesi katkoi maanviljelijä Kalle Myllysen tien Saramolla. Tulvavesi pyyhkäisi mukanaan tien alla olleen rummun.

– Juuri etsin uusia rumpuputkia tilalle. Tänään on maitoautoilta, ja tie pitäisi saada korjattua, jotta auto pääsee perille, Myllynen tuskaili maanantaina aamupäivällä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Myös Lukanpurontielle nousi vettä, mutta vesi saatiin poistettua maanantaina puoleenpäivään mennessä. Valtimolla tulvi Puukarissa Kuutostien viereisellä niityllä.

– Puukarijärven pinta nousee herkästi. Sieltä vesi on tulvinut meidän niityllemme, kertoo Puukarin Pysäkin emäntä Anni Korhonen.

Valtimon kirkonkylän mittausasemalla vuorokauden sademääräksi mitattiin sunnuntai- ja maanantaiaamun välillä 54 millimetriä. Valtimolla yli 50 millimetrin sademäärä on viimeksi ylittynyt vuonna 2004. Runsain sademäärä mitattiin yöllä kahden ja kolmen välillä, kun tunnin aikana vettä tuli yhdeksän millimetriä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Se, että muuttaa korona-aikana uuteen kaupunkiin, ei omien kokemuksieni mukaan estä uusien tuttavuuksien löytämistä. Ongelma on pikemminkin siinä, ett...
Karjalaisen Hän kävi täällä –palstalla muisteltiin viime viikon lopulla saippuasarja Kauniiden ja rohkeiden henkilön Carolinen (Joanna Johnson) vierai...
Pöö, osa teistä saattaakin muistaa minut. Suurin osa taas ei. Viime kuukausien työ- sekä armeijakiireiden takia paperille rustailu on jäänyt vähemmäks...