Julkaistu 
Anu Saarelainen

Nurmeslainen Antti Hakkarainen Taidekeskus Salmelan nuoreksi taiteilijaksi

Antti Hakkarainen työskentelemässä Keskustan koululla. Anu Saarelainen Antti Hakkarainen työskentelemässä Keskustan koululla.

Nurmeslainen taidemaalari Antti Hakkarainen on valittu Taidekeskus Salmelan kesän 2018 nuoreksi taiteilijaksi. Valinta on varsin iso meriitti Hakkaraisen nousevalla taideuralla, sillä Mäntyharjulla sijaitsevan Salmelan taidenäyttely on Suomen tunnetuimpia kesänäyttelyitä.

Tällä hetkellä Antti Hakkarainen työskentelee Nurmeksen Keskustan koululla sijaitsevassa työhuoneessaan. Osa ensi kesän näyttelyn tulevista teoksista on jo valmiita tai lähes valmiita, mutta pääteokset ovat vasta suunnitelmina taiteilijan ajatuksissa. Talvi tulee olemaan kiireinen, sillä teosten ripustus on Mäntyharjulla jo huhtikuun lopussa, vaikka näyttely avataan vasta kesäkuussa. Viime vuonna Antti Hakkarainen sai Suomen kulttuurirahaston apurahan, jonka turvin hän on pystynyt valmistelemaan näyttelytöitä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Pääteokseni tulevat olemaan dynaamisempia ja voimakkaampia kuin nyt valmiina olevat työt, Hakkarainen kertoo.

Hakkaraisen maalaukset perustuvat hänen ulkona luonnossa tekemiin luonnoksiin. Maalauksissa luontoaiheita on lähestytty uudenlaisista visuaalisista näkökulmista. Hakkarainen haluaa tallentaa teokseen kokemuksensa luonnosta.

– Maalauksiin on tallennettu lyhyt hetki, hetki, jona aurinko valo sattuu kohteeseen tietyllä tavalla. Luonto kuitenkin koko ajan muuttuu, ja haluan kuvata samaan teokseen yksittäisen hetken ja jatkuvan muutoksen. Muutosta kuvaavat abstraktimmat väripinnat teoksen reunoilla, taiteilija kertoo.

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Ylä-Karjalan jutussa (13.9.) harmiteltiin Aronsalmen laavun siirtoa sekä Juuan suunnan unohtamista reittihankkeessa. En voinut olla tarttumatta tähän ...
Olen ollut kesätoimittajana hurjat kaksi ja puoli kesää. 21-vuotiaalle se on kuitenkin aika paljon, joten siksipä jaan nyt suurta viisauttani toimitta...
Säiden suosiessa näin vielä elokuussakin, otimme äkkilähdön Peurajärven aurinkorannikolle keskellä viikkoa. Sulloimme sup-laudat, biksut, pyyhkeet ja ...