Julkaistu 
Anu Saarelainen

Nurmeksen Esson kohtalo yhä avoin

Esson kiinteistön tulevasta omistajasta ei vieläkään ole selvyyttä. Teija Tuononen Esson kiinteistön tulevasta omistajasta ei vieläkään ole selvyyttä.

Nurmeksen kaupunkikuvaan olennaisesti kuuluvan entisen Esson huoltoasemarakennuksen kohtalo ei ole vieläkään ratkennut. Kaupungin tavoitteena on ollut myydä omistamansa rakennus, mutta asia on viivästynyt pitkän oikeuskäsittelyn vuoksi. Itä-Suomen hovioikeus antoi päätöksensä kaupungin Esso-päätöksestä tehdystä valituksesta vasta viime viikolla.

Hallinto-oikeus kumosi kaupunginhallituksen toukokuussa 2016 tekemän päätöksen, jossa kaupunginhallitus hyväksyi myynnistä tehdyn oikaisupäätöksen. Rakennuksen tuleva omistaja ei vielä selvillä, sillä asia palautuu uudelleen kaupunginhallituksen päätettäväksi. Kaupunki joutuu maksamaan valittajan oikeudenkäyntikuluja 500 euron verran.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaupunginhallitus päätti keväällä 2016 myydä kiinteistön tarjouskilpailun perusteella 31 000 euron kauppahintaan Ylä-Karjalan Kuljetus oy:lle. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Piironen ilmoitti rakennuksen käyttötarkoitukseksi toimistokäytön, ja kaupunginhallitus katsoi käytön olevan kaavan mukaista. Korkeamman tarjouksen tehnyt Juuso Mara eli toiminimi Jiiam Tech teki kaupungille oikaisuvaatimuksen.

Kaupunginhallitus hyväksyi toukokuussa 2016 Maran vaatimuksen, kumosi aiemman päätöksensä ja päätti myydä kiinteistöjen Jiiam Techille 37 210 euron kauppahintaan. Tästä päätöksestä Piironen valitti hallinto-oikeuteen. Kaupunginhallituksen on otettava uudelleen käsiteltäväkseen Jiiam Techin oikaisupyyntö.

– Asia käsitellään kaupunginhallituksessa, kun kuukauden valitusaika hallinto-oikeuden päätöksestä on päättynyt, kertoo kaupungin hallintojohtaja Riikka Boren.

Rakennus on valmistunut huoltoasemaksi vuonna 1930. Funkkis-tyylinen talo on suojelukohde.

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Tai siis tarkemmin, kaikki yksi tietä vievät Murtovaaralle, mutta muuten alueelle pääsee monesta suunnasta. Ennen muinoin Murtovaaran Kruununmetsätorp...
Tämä kesä on ollut itselleni poikkeuksellinen. Höljäkän metsien sijasta olen viettänyt sen kaupungissa. Vaikka iso osa kesästäni onkin mennyt töissä, ...
5.7.2021 lähdin kohti Kajaania, Kainuun prikaatia. Vajaa vuosi myöhemmin 8.6.2022 palasin Nurmekseen. Toki siinä välissä kävin lomilla ja vietin aikaa...