Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Sisäilmaongelmista remontti terveysasemalle – syynä edellisen remontin "huonot ratkaisut"

Psykiatrisen sairaanhoitajan Riikka Luostarisen mukaan pahimmat sisäilmaongelmat ovat olleet videoneuvotteluhuoneessa. Taustalla oleva seinä on rakennettu maata vasten, ja katosta on vuotanut joskus vettä. Marianne Haverinen Psykiatrisen sairaanhoitajan Riikka Luostarisen mukaan pahimmat sisäilmaongelmat ovat olleet videoneuvotteluhuoneessa. Taustalla oleva seinä on rakennettu maata vasten, ja katosta on vuotanut joskus vettä.

Nuva-kuntayhtymän hallitus on päättänyt remontoida Nurmeksen terveyskeskuksen mielenterveys- ja päihdeyksikön, jossa on todettu sisäilmaongelmia. Väistötilaksi on alustavasti suunniteltu Pohjois-Karjalan Osuuspankin omistamaa tilaa kauppatorin laidalla. Kaupungilta ei löytynyt sopivaa väistötilaa.

Yhtenä ongelmakohtana on maata vasten rakennettu seinä. Remontissa parannetaan rakenneliittymien tiivistyksiä ja korjataan ilmanvaihtojärjestelmää, mutta ongelmallista ulkoseinää ei korjata. Nyt tehtävillä korjauksilla huolehditaan siitä, etteivät seinän mikrobit pääse sisäilmaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– En sanoisi, että seinä on homeessa, mutta siitä on löytynyt vähäisiä määriä mikrobeja, jotka viittaavat kosteusvaurioon, kuvailee Nurmeksen kaupungin talousjohtaja Jussi Sallinen, joka hoitaa Nuva-kuntayhtymän hallinnollisia tehtäviä.

Remontissa myös uusitaan kuivien tilojen lattiapinnat ja puhdistetaan betonipinnat. Remontin kustannusarvio on 150 000 euroa. Jussi Sallisen mukaan seinän korjaaminen olisi nostanut kustannuksia noin 200 000 eurolla. Terveysaseman remontteihin on jo varattu Nuvan budjetissa 300 000 euroa. Tiivistysten lisäksi mukaan on laskettu käyttövesiputkiston ja ilmanvaihdon remontit. Sallinen ei ota kantaa, riittääkö budjetoitu raha kaikkiin remontteihin.

Sisäilmaongelma on vain mielenterveys- ja päihdeyksikön päädyssä. Sallisen mukaan ongelmat johtuvat vuonna 2011 tehdystä remontista, jossa pesulan tilat muutettiin terveysaseman käyttöön.

– Silloin remontissa on tehty huonoja ratkaisuja, jotka ovat johtaneet siihen, etteivät tiivistykset pitäneet.

Sallinen arvioi, että remontoimaan päästään todennäköisesti ensi syksynä.

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Makoilin juuri tuttuun tapaani punkassa. Sain viestin kotirintamalta, että autoni vakuutusmaksut täytyisi maksaa. Vuoden vaihtuessa olen alkanut ottam...
Vaikka olen elänyt koko elämäni 2000-luvulla, suurin osa lapsuuteni saduista päättyi sanoihin "Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun saakka". Mitä...
Tarkastellessani keskustelua joulusta ja sen herättämistä tunteista sisäinen keittiöpsykologini pääsee valloilleen. Hiljaa mielessäni leikin oman eläm...