Julkaistu    |  Päivitetty 
Valtteri Leinonen

Kiinteistökohtainen muovipakkausten keräys laajenee Ylä-Karjalaan

Muovin kierrättäminen helpottuu taajamissa. Mikko Makkonen Muovin kierrättäminen helpottuu taajamissa.

Kiinteistökohtainen muovipakkausten keräys laajenee Ylä-Karjalaan. Savo-Pielisen jätelautakunta on esittänyt, että muovipakkausten keräys yletettäisiin koskemaan kaikkia vähintään 300 asukkaan taajamia jätehuollon toimialueella. Tähän asti keräystä on järjestetty ainoastaan Kuopion, Siilinjärven ja Pieksämäen keskeisillä taajama-alueilla. Keräyksen toteuttaa Jätekukko.

Jätelautakunnan palvelupäällikkö Saija Pöntinen kertoo, että keräys on ensisijaisesti tarkoitettu kiinteistöille taajamissa. Muutos hyödyttää etenkin kerros- ja rivitalokiinteistöjä, mutta myös omakotitaloudet ja omakotitalokimpat voivat liittyä keräyksen piiriin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Keräys alkaa todennäköisesti syksyllä 2019. Jätekukko on hyvissä ajoin yhteydessä isännöitsijöihin, jotta he tietävät, milloin keräys on tulossa ja miten siihen liitytään.

Jätehuollon palvelutasoluonnoksen mukaan muovipakkausten keräystä aiotaan laajentaa myös ekopisteillä. Saija Pöntinen kertoo, että tavoitteena on saada jokaiseen kuntaan vähintään yksi ekopiste, jonne voi viedä vanhat muovipakkaukset.

– Nurmeksessa muovipakkauksia voi viedä Porokylän Rinki-ekopisteelle. Valtimolla muovipakkauksia vastaanottavaa ekopistettä ei vielä ole, mutta se muuttuu viimeistään vuoteen 2020 mennessä.

Pöntisen mukaan keräyksen laajentamiseen ekopisteillä on varattu enemmän aikaa, koska jätelautakunta toivoo asiaan valtakunnallisia muutoksia. Suomen Pakkauskierrätys Rinki oy ei ole tähän asti aina järjestänyt muovipakkausten keräystä, koska lainsäädäntö ei sitä edellytä.

Nurmekseen tai Valtimolle ei tule kokonaan uusia ekopisteitä, mutta aivan Nurmeksen ja Lieksan rajan tuntumaan Viekiin on suunnitteilla Jätekukon uusi ekopiste. Ylä-Karjalan alueella ekopisteiden määrän on katsottu olevan kattava asukaslukuun ja palveluihin nähden.

Kommentoi

Hae sivuilta