Julkaistu 
Henri Jokela

Kolme nuorta nurmeslaista pääsi mukaan yli 80 soittajan sinfoniaorkesteriin

Niilo karjalainen (vas.), Iikka Kymäläinen ja Eevi Pihlatie soittavat yli 80 hengen sinfoniaorkesterissa. Henri Jokela Niilo karjalainen (vas.), Iikka Kymäläinen ja Eevi Pihlatie soittavat yli 80 hengen sinfoniaorkesterissa.

Nurmeslaiset nuoret, viulisti Eevi Pihlatie sekä sellistit Niilo Karjalainen ja Iikka Kymäläinen, ovat mukana soittamassa nuorisosinfoniaorkesterin Itämyrsky-kiertueella. Yli 80-henkisen orkesterin soittajat on koottu Pielisen Karjalan musiikkiopistosta, Kuhmon musiikkiopistosta sekä Kuopion konservatoriosta ja Savonia-ammattikorkeakoulun musiikin ja tanssin yksiköstä.

Nuoret ovat jo harjoitelleet koko orkesterin kanssa. Lisäksi edessä on konsertteja muun muassa Lieksassa. Ensimmäiset harjoitukset sujuivat Pihlatien mukaan hyvin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Se kuulosti yllättävän hyvältä, vaikka ekaa kertaa soitettiin yhdessä. Oli erilaista, kun omaa stemmaa soittaa niin moni. Olen soittanut pienemmissä jousiorkestereissa, niin oli kiva, kun mukana oli muitakin soittimia.

Karjalainen on myös iloinen paikastaan orkesterissa.

– Mahtavaa, kun en ole aiemmin noin isossa orkesterissa soittanut. Siistiä!

Kymäläiselle pääsy sinfoniaorkesteriin on mukavaa vaihtelua, sillä hänellä ei ole ollut pitkään aikaan yhteissoittoja. Hän kertoo, että sinfoniaorkesterissa soittaessa saa olla tarkkana.

– Pitää kuunnella muita ja katsoa, mitä kapellimestari tekee. Nyanssien kanssa saa olla tarkkana. Jos pitää soittaa hiljaa, pitää oikeasti soittaa hiljaa. Jos pitää soittaa kovaa, niin pitää soittaa kovaa.

Kommentoi

Hae sivuilta