Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Linduzet Huomenta Suomeen – "Mitä tahansa voi tapahtua"

Linduzten porukassa on vauhdikas ja hilpeä meininki. Marianne Haverinen Linduzten porukassa on vauhdikas ja hilpeä meininki.

Ei ole sattumaa, että Suomen ainut karjalankielinen muskari Linduzet sijaitsee Valtimolla. Kuntaan muutti sotien jälkeen yli tuhat suojärveläistä, ja Valtimolla on yhä päivittäin karjalaa puhuvia ihmisiä. Nyt Linduzten lapset ovat syystäkin innoissaan, koska he pääsevät esiintymään Huomenta Suomi -aamuohjelmaan.

Muskarin väki laittoi ohjelmaan sähköpostia ja tiedusteli, voisivatko he tulla tutustumiskäynnille ja mahdollisesti jopa esiintyä televisiossa. Vastaus oli, että tervetuloa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lapset myöntävät, että jännittää. Muskarin vetäjät, Raija Kokkola ja Ulla Korkatsu, toteavat yhteen ääneen, että heitä se vasta jännittääkin.

– Mitä tahansa voi tapahtua, he toteavat kauhun ja huvituksen sekaisina.

– Minähän voin mennä ihan mykäksi. Otan siihen jonkun ipanan, että sano sinä, miten karjalaisuus elää nyky-Suomessa, Korkatsu nauraa.

Suurempi huolenaihe kuitenkin on, mitä lapset keksivät tehdä. Yhtään Linduzten keikkaa ei ole kuulemma vedetty ilman sattumuksia. Kokkola muistelee, kuinka kerran kuoron nuorimmainen ilmoitti suureen ääneen juuri ennen esityksen alkamista, että häntä pissattaa.

– Ei siinä auttanut muu kuin viedä hänet vessaan ja ilmoittaa yleisölle, että odottakaa hetki, Kokkola nauraa.

Kerran porukka oli esiintynyt siten, että yksi kuoron jäsenistä lymyili esiintymislavan alla. Tämä ei vain halunnut laulaa.

– Siksipä kirjoitinkin laulun Änkyrä vänkyrä. Kaikilla on välillä omat känkkäränkkä-hetkensä, Kokkola juttelee huvittuneena.

Kommentoi

Hae sivuilta