Julkaistu 
Marianne Haverinen

Pääosa nurmeslaisista ja valtimolaisista takseista siirtyy uuteen yhtiöön – Valtimon perinteinen koppipuhelin hiljenee

Nurmeslainen taksiautoilija Jukka Kokkonen on yksi EHT-Linen perustajajäsenistä. Marianne Haverinen Nurmeslainen taksiautoilija Jukka Kokkonen on yksi EHT-Linen perustajajäsenistä.

Pääosa nurmeslaisista taksiautoilijoista on siirtymässä uuteen EHT-Line oy -nimiseen taksinvälityskeskukseen heinäkuun alussa. Tällä hetkellä Nurmeksessa takseja välittävä Nurmes-Ulataksi jää pöytälaatikkofirmaksi.

– Ei vielä oteta pois rekisteristä, jos tulevaisuudessa tarvitaankin sitä, sanoo Nurmes-Ulataksin puheenjohtaja Jukka Kokkonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Myös pääosa valtimolaisista taksiautoilijoista on liittymässä EHT-Linen välitykseen. Valtimolla ei ole aiemmin toiminut välitysyhtiötä lainkaan, vaan kuljettajat ovat itse vastanneet koppipuhelimeen. Käytäntö on ikivanha ja nykypäivänä harvinainen.

– Me ollaan tällaisia vanhan liiton miehiä, nauraa Valtimon taksiautoilijoiden puheenjohtaja Jesse Syysjoki.

Taksikopin puhelinliittymä irtisanotaan heinäkuun alusta, jolloin EHT-Linen numero otetaan käyttöön. Taksin voi edelleen tilata myös suoraan kuljettajalta.

Viisi itäsuomalaista taksiautoilijaa perusti EHT-Linen alkuvuodesta. Nurmeslainen Kokkonen on yksi perustajajäsenistä ja yhtiön hallituksen jäsen. Hän kertoo, että yhtiöllä haetaan jalansijaa uusilla vapautuneilla taksimarkkinoilla.

EHT-Linella on jo Pohjois-Karjalassa lähes 200 autoa ja Pohjois-Savossa vielä 300 lisää. Molemmista maakunnista yli 60 prosenttia autoilijoista on liittynyt EHT-Lineen.

Taksimarkkinoiden vapautuessa kuka tahansa liikenneluvan saanut saa ajaa taksia, millä tahansa kulkuvälineellä, vaikka kuorma-autolla. Lakiuudistus poistaa myös velvoitteen päivystää taksikopilla. Nurmeksessa taksikopin kohtalo on vielä mietinnässä.

– Se on 50–50, sanotaanko se irti vai ei. Pidetään nyt siirtymäajan yli. Taksikopin pitäisi kyllä olla keskustassa yöliikennettä ajatellen, mutta ei ole löytynyt tiloja, Kokkonen sanoo

Valtimolla taksikoppia on yritetty myydä jo joulukuusta asti, mutta kauppa ei ole käynyt.

Kommentoi

Hae sivuilta