Julkaistu 
Linda Halonen

Nurmeksen kahdeksasluokkalaiset loivat viiritaidetta satamaan – "tuottaa iloisuutta ja positiivisuutta kaikille"

Kahdeksasluokkalaiset kuvasivat viireihin omia tuntemuksiaan ja näkemyksiään Nurmeksesta. Linda Halonen Kahdeksasluokkalaiset kuvasivat viireihin omia tuntemuksiaan ja näkemyksiään Nurmeksesta.

Tämän kesän ajan Nurmeksen satamassa pääsee ihailemaan kahdeksasluokkalaisten taiteellista kädenjälkeä. Katoksissa liehuu Kyrölän vanhainkodista lahjoituksena saaduista vanhoista lakanoista ommeltuja viirejä, jotka muodostavat ympäristötaideteoksen nimeltään Me kaikki.

Teos syntyi toukokuussa Kirkkokadun yhtenäiskoulun teemaviikolla, joka käsitteli kestävää kehitystä ja vastuullista kuluttamista. Teeman kunniaksi myös muovinaru ja maalit ovat kierrätysmateriaaleja.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Oli kivaa päästä tekemään koulussa kerrankin jotain erilaista, Camilla Kähkönen toteaa.

Nuoria ohjeistettiin suunnittelemaan viirit Nurmeksen kaupungin logon värien pohjalta.

– Ajatus oli, että mitä värit itselle merkitsevät ja mitä ne kertovat Nurmeksesta. Nuoret saivat kuvittaa viireihin omat mielenmaisemansa, kertoo kuvaamataidon opettaja Helinä Hoppa.

Hopan mielestä satama-alue on hieno, sillä sieltä viirit vilkuttelevat myös järvelle. Ohikulkijoilta on jo tullut positiivista palautetta.

– Oli sanoinkuvaamatonta, miten oppilaat olivat iloisia. Heille oli tärkeää, että juuri heidän viirinsä on siellä, Hoppa hehkuttaa.

Hän kertoo nuorten myös huolehtineen siitä, että kesän aikana viirit lähtevät jonkun toisen mukaan.

– Murehtiminen kertoo siitä, kuinka tärkeitä viirit ovat. Sanoin kuitenkin oppilaille, että näin voimme tuottaa iloisuutta ja positiivisuutta kaikille katsojille, Hoppa selittää.

Kommentoi

Hae sivuilta