Julkaistu 
Tarja Ollikainen

Nurmeksessa kisailtiin agilityssä – kisapaikan luonnonnurmi keräsi "haukkuja"

Pikkumini 3 -sarjassa kilpaillut Hulda nauttii etenkin kisasuorituksen kruunaavista jälkipeleistä. Ohjaaja Henri Nygren leikittää, Eeva Nygren kannustaa. Tarja Ollikainen Pikkumini 3 -sarjassa kilpaillut Hulda nauttii etenkin kisasuorituksen kruunaavista jälkipeleistä. Ohjaaja Henri Nygren leikittää, Eeva Nygren kannustaa.

Nurmeksen seudun kennelkerhon sunnuntaina Laamilan nurmikentällä järjestämille koirien agility-kilpailuille sataa osallistujilta kiitosta. Nurmikisojen ratapohja, luonnonnurmi ilahduttaa kilpailijoita niin, että haukkuja – ja nekin vain tekemisen ilosta johtuvia – tulee ainoastaan nelijalkaisilta kisaajilta.

– Tämä on aivan huippukenttä ja isompi kuin normaalisti. Nurmeslaisten kannattaa järjestää kisoja edelleenkin, kiittelee joensuulainen Eeva Nygren.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hänen miehensä Henri Nygren on juuri päättänyt jackrusselinterrierityttö Huldan, 8, kanssa oman lähtönsä onnistuneesti.

– Vinkupallot ja herkut ovat syy, miksi se nauttii lajista. Kerran kisoissa Hulda bongasi hiiren. Se oli ylitsepääsemätön houkutus, ja siksi rata meni pieleen, Henri Nygren kertoo.

Yksi osallistujista on joensuulainen Hilkka Nyman, jolla on kilpailuissa kaksi australianpaimenkoiratyttöä, Valo, 7 ja Jama, 3, joita juoksuttaa Pohjois-Karjalan kennelpiirin Vuoden nuoreksi valitsema Valtteri Pennanen.

– Valo voitti ensimmäisen ja toisessa radassa tuli toiseksi. Pää ei kestä esiintymistilanteita, on enemmän semmoinen mammantyttö. Valon tytär Jama on juuri menossa radalle, se pääsi nopeasti ylimpään luokkaan. Valon äiti on jo eläköitynyt 11-vuotias Kiri, joka pärjäsi kohtuullisen hyvin. Agility on taiteilua tarkkuuden ja nopeuden kanssa, Nyman korostaa.

Nurmeksen nurmikisoihin osallistui 80 ihmistä ja 99 koiraa, ja startteja oli 229. Osallistujat tulivat Pohjois-Karjalan lisäksi Kainuusta ja Savosta. Kokoluokkia oli viisi aiemman kolmen sijaan, minin, medin ja maksin lisäksi mukana olivat luokat pikkumini ja pikkumaksi. Edellisen kerran kilpailut järjestettiin Nurmeksessa 20 vuotta sitten.

Kommentoi

Hae sivuilta