Julkaistu 
Marianne Haverinen

Vettä kaivataan lisää – "Tällaista kevättä ei ole ikinä ennen ollut"

Jouni Korhosen mukaan rehu on syytä korjata talteen, kun pellolta alkaa löytyä tähkiä. Marianne Haverinen Jouni Korhosen mukaan rehu on syytä korjata talteen, kun pellolta alkaa löytyä tähkiä.

Kesän aloitus oli liian kuiva ja lämmin maanviljelijöille. Tuskaa aiheuttavat laihaksi jäävä ensimmäinen nurmisato sekä huonosti orastava vilja. Pro Agrian kasvintuotannon asiantuntija Heidi Nevalainen kertoo, että nurmi vanhenee nyt nopeasti, mutta kuivuuden takia massaa ei ole kertynyt riittävästi rehuntekoa varten.

– Ruohon sulavuus kärsii koko ajan. Monet kuitenkin vielä odottelevat, että tulisi vähän enemmän massaa korjuuseen, hän kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Savikyläläinen maanviljelijä Jouni Korhonen aloitti rehunteon ensimmäisten joukossa eilen maanantaina. Hän toteaa, että sama on tehdä pois, kun laatu vain huononee.

– Siellä täällä tähkä tököttää, on surullisen näköistä. Eteläpelloilla aurinko on oikein polttanut nurmen. Tällaista kevättä ei ole ikinä ennen ollut, hän päivittelee.

Korhosen mukaan apulantojen levityksen jälkeen satoi ensimmäisen kerran vasta viime viikolla, joten lannoitteet eivät sulaneet peltoon. Lohtuna on kuitenkin se, että aikaisen kesän vuoksi ehtii korjata kolmannenkin rehusadon.

– Syksymmällä tulee kuitenkin kosteusongelma, rehusta ei tule niin hyvää.

Vaikka rehuntekoon toivotaan nyt poutaa, viljanviljelijät kaipaavat vielä vähän lisää sateita.

– Maa on imenyt kaiken veden vauhdilla. Tarpeeseen vesi on edelleen, Nevalainen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta